«Το ΥΠΕΘΑ προσπαθεί για τα ζητήματα των στελεχών»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:30

Απάντησε σε ερώτημα που κατατέθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης,

κ. Κυριάκο Βελόπουλο, έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το ΥΠΕΘΑ, έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή μέριμνα για το προσωπικό των Ε.Δ., εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των στελεχών, συνεργαζόμενο με τα συναρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως μάλιστα με τα αντίστοιχα των Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».
Η ερώτηση κατατέθηκε από τον κ. Βελόπουλο και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Σύμφωνα με ενημέρωση από στρατιωτικούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προβληματισμός επικρατεί στους συναδέλφους τους για τη χρόνια κατάσταση που δεσπόζει στον κλάδο τους, όσον αφορά τους νόμους που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ, αλλά δεν εφαρμόζονται, αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τα αυτονόητα».
Στην απάντηση από το ΥΠΕΘΑ, την οποία και υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «για τα ζητήματα που τίθενται στην κατατεθείσα Ερώτηση έχουν δοθεί απαντήσεις μέσω της παρούσας διαδικασίας, οι οποίες είναι προσβάσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΘΑ όσο και μέσω της αντίστοιχης της Βουλής των Ελλήνων. Περαιτέρω, με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», που ήδη τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού, ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ, έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή μέριμνα για το προσωπικό των Ε.Δ., εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των στελεχών, συνεργαζόμενο με τα συναρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως μάλιστα με τα αντίστοιχα των Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τέλος, σας γνωρίζω ότι η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λαμβάνει υπόψη όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από διαφόρους φορείς, πλην όμως προβαίνει στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στις τελικές αποφάσεις με ρεαλισμό, επί τη βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων της χώρας, κατόπιν εμπεριστατωμένων επιτελικών μελετών από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass