Ανήλικος ο επίδοξος ληστής ενεχυροδανειστηρίου

16ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ., Ο ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΡΙΧΑΡΔΟΥ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2023 13:30

Ενας 16χρονος μαθητής της Β’ τάξης Λυκείου είναι, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο παρ’ ολίγον ληστής ενεχυροδανειστηρίου, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Λάρισας. Μετά από έρευνα, χθες το πρωί στο σπίτι του μαθητή, βρέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι

που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά την απόπειρα ληστείας, όπως επίσης βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσε.
Ο ανήλικος μαθητής φαίνεται να είχε προσχεδιάσει τη ληστεία αφού -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ενώ βρισκόταν σε κεντρικό καφέ, άλλαξε ρούχα με αυτά που μετέφερε στο σακίδιό του και μετέβη στη συνέχεια στο ενεχυροδανειστήριο όπου αποπειράθηκε να ληστέψει την υπάλληλο. Ρούχα που άλλαξε ξανά όταν, μετά την απόπειρα, επέστρεψε στο καφέ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνά και το κίνητρο της ληστείας, καθώς πρόκειται για ένα παιδί, έναν ανήλικο μαθητή Λυκείου της Λάρισας που σχεδίασε μια ληστεία με την απειλή ενός αεροβόλου πιστολιού, ενώ εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο του να έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε υπόθεση κλοπής.
Ο 16χρονος, καθότι ανήλικος, δεν συνελήφθη χθες, ενώ παράλληλα είχε παρέλθει και το αυτόφωρο, αφού η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 13.50 το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου 2022 σε ενεχυροδανειστήριο που εδρεύει στον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, ανάμεσα στην Κεντρική πλατεία και στο ξενοδοχείο «Διβάνη».
Τότε είχε γίνει γνωστό πως, φορώντας γυαλιά ηλίου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, ο δράστης εισέβαλε στο ενεχυροδανειστήριο όπου, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από την 36χρονη υπάλληλο να του δώσει χρήματα.
Φοβισμένη η υπάλληλος φέρετε να του είπε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- πως «δεν έχω λεφτά» και πως «σε καταγράφουν οι κάμερες» ασφαλείας του καταστήματος, με τον 16χρονο να αποχωρεί άπραγος και να διαφεύγει πεζός.
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ
Χθες έγινε γνωστό ότι μετά την απόπειρα πήγε σε κεντρικό καφέ, όπου άλλαξε ξανά ρούχα φορώντας αυτά που είχε στο σακίδιό του, προφανώς για να παραπλανήσει τις Αρχές. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ταυτοποίησε ωστόσο τα στοιχεία του 16χρονου χθες, πραγματοποιώντας έρευνα στο σπίτι του, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αεροβόλο πιστόλι (άνευ αμπούλας αερίου) και είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα (σακίδιο πλάτης, μπουφάν, αθλητική φόρμα, ζεύγος γυαλιών ηλίου, ζεύγος αθλητικών παπουτσιών, ζακέτα, παντελόνι και περιλαίμιο) που χρησιμοποίησε ο δράστης τόσο κατά την τέλεση, όσο και μετά την απόπειρα ληστείας».
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ ο 16χρονος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στην Αστυνομία για τις πράξεις του, αφέθηκε ελεύθερος καθότι ανήλικος, αφού πρώτα ενημερώθηκαν οι γονείς του οι οποίοι κλήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. για να τον παραλάβουν.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass