Διαχρονικά επίκαιρη η μνήμη Ν. Τεμπονέρα

ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΦΑΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 17:09

Τη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, τιμά με δήλωσή του o τότε πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ Γιάννης Μπέφας. Αναφέρει συγκεκριμένα:


“Διαχρονικά επίκαιρη για τους αγώνες της νέας γενιάς η μνήμη του μάρτυρα-καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που θυσιάστηκε για τα δίκαιά της, πριν τριάντα δύο χρόνια, στην κεντρική πύλη του σχολείου.
Πέρασαν τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια, από το χειμωνιάτικο εκείνο βράδυ του Γενάρη του ‘91, που οι παρακρατικοί λοστοί, για την ανακατάληψη του σχολείου, έβαλαν σημάδι τη ζωή και τη γνώση. Εκείνο το βράδυ ο καθηγητής του ήθους και του αγώνα Νίκος Τεμπονέρας, πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, την υπεράσπιση των μαθητών του, των νέων παιδιών, για να υπάρχει ελπίδα.
Νίκο Τεμπονέρα,
Δεν δίστασες ούτε στιγμή, δεν είχες καιρό. Δεν είχες καιρό ούτε για τον ίδιο τον εαυτό σου. Άκουγες τους μαθητές να σου λένε τα όνειρά τους για το σχολείο, για τη γνώση, για τη ζωή, για το μέλλον...και διάβηκες την πύλη των οριζόντων, την πύλη της ζωής.
Στον μακρύ δρόμο τους, οι κοινωνίες και οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, έχουν ανάγκη από ανθρώπους και δασκάλους σαν τον Νίκο Τεμπονέρα.
Από ανθρώπους που με τη ζωή και τη θυσία τους, μετασχηματίζουν την άρνηση σε κατάφαση μιας νέας ζωής, όπου μόρφωση και δουλειά, ζωή και αγώνας συνενώνονται σε πρόοδο και ελευθερία, κοινωνική συλλογικότητα και αλληλεγγύη.
Είμαι σίγουρος πως η εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, διαχρονικά, τιμά τη μνήμη και τους αγώνες σου για την Παιδεία και τη Δημοκρατία», καταλήγει η δήλωση του Γιάννη Μπέφα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass