«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 16:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Σήμερον η ιερά και μεγαλόφωνος των Ορθοδόξων πανήγυρις αγάλλεται...».

«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις», όπως «καταθέτει», ανάμεσα τα άλλα, ο υμνωδός της Εκκλησίας μας για τη «θεότρομη γιορτή», τα Άγια Θεοφάνια.
Και βέβαια η μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, μία από τις αρχαιότερες εορτές της Εκκλησίας μας (θεσπίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ.), γιορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου με κατάνυξη και ευλάβεια. Εμφανής η παρουσία αντιπροσωπείας αξιωματικών και οπλιτών του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου.
Με την παρουσία του καθηγουμένου της - αρχιμανδρίτη π. Νικάνορος Παπανικολάου και των πατέρων της Μονής, το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Μέγας αγιασμός στη Φιάλη της Μονής. Ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων στη δεξαμενή ύδρευσης και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο φράγμα του παλαιού Σπαρμού. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από το νερό της λίμνης ο προσκυνητής της Μονής Χρυσοβαλάντης Δάσιος. Ο καθηγούμενος π. Νικάνωρ με τη σειρά του συγχάρηκε και τους τρεις νέους, οι οποίοι έπεσαν στα ύδατα και ευχήθηκε σ᾽ αυτούς, αλλά και στους δεκάδες προσκυνητές «την ευλογία του Θεού, καλή φώτιση, πνευματική προκοπή και σωτηρία!».
Ακολούθησε στο παρακείμενο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου η κοπή της βασιλόπιτας των κατοίκων του Σπαρμού, με τυχερή τη μικρή Αλεξάνδρα Κατσαντώνη, που βρήκε το νόμισμα της πίτας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass