«Πράσινο φως» σε επένδυση 2,1 εκατ. ευρώ

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ Κ. ΜΠΑΓΙΝΕΤΑ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 13:05

Εγκρίθηκαν τα πρώτα 24 επενδυτικά σχέδια ιδιωτών και συνεταιρισμών που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με απόφαση του αρμόδιου γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Μπαγινέτα, και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ο οποίος ενισχύεται με συνολικό ποσό 2,1 εκατομμύρια ευρώ.


Μετά από αυτήν τη σημαντική και θετική εξέλιξη, η διοίκηση του Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Τσιτσιρίγκο και με τον βουλευτή ΝΔ Λάρισας Χρήστο Κέλλα, επισκέφθηκαν τον αρμόδιο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Κώστα Μπαγινέτα και συζήτησαν περαιτέρω για τα σχέδια αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχουν στόχο τη στήριξη της μεταποίησης και των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων, καθώς και το εισόδημα των αγροτών μελών τους.
Σημειώνεται ότι και ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 910.000 ευρώ, ενώ οι πρώτες επενδύσεις που εντάσσονται στη δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», έχουν συνολικό ύψος 116,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60,7 εκατ. ευρώ είναι η επιχορήγηση. Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπόλοιπων 61 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι νέες εντάξεις. Συνολικά, στη συγκεκριμένη δράση αγροδιατροφή έχουν υποβληθεί 85 επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις άνω των 362 εκατ. ευρώ, με επιχορήγηση 182 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρήστο Τσιτσιρίγκο «η πολύμηνη προσπάθεια που καταβάλλαμε για την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου στέφθηκε με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπαγινέτα και τον βουλευτή Χρ. Κέλλα για τη στήριξή τους στο εγχείρημά μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προμήθεια νέων δεξαμενών, προκειμένου να αυξήσουμε τις παραλαβές σταφυλιών και να διευρύνουμε τον κύκλο εργασιών».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Κέλλας δήλωσε: «Σίγουρα η εξασφάλιση ενός σημαντικού κονδυλίου, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αποτελεί μία ακόμα επιτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Το ΥΠΑΑΤ στοχεύει να αξιοποιήσει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, συνδέοντάς το με μία βασική μεταρρύθμιση στην οργάνωση του πρωτογενούς τομέα, με τη χορήγηση κινήτρων για τη δημιουργία συλλογικών αγροτικών σχημάτων και ενίσχυσης δυναμικών συνεταιρισμών, όπως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ο οποίος -όντας από τους πρώτους- ενισχύεται οικονομικά για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του. Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις, ώστε αυτός να καταστεί βιώσιμος, ανταγωνιστικός, αποτελεσματικός».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Απ. Ευαγγελόπουλος, ο ταμίας Νάκας Δανιήλ και ο γραμματέας Απ. Καλμπούρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass