Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2022 11:00

Πρωτοχρονιάτικο βραδινό στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

Το καθιερωμένο εορταστικό πρωτοχρονιάτικο βραδινό διοργανώνει η Ενορία Πέτρου και Παύλου της πόλεώς μας, με την ευκαιρία της καινούργιας χρονιάς, αύριο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 11.30 το βράδυ. Στις 12 τα μεσάνυχτα θα ψαλεί η Ευχαριστηριακή δοξολογία και στη συνέχεια θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας. Από νωρίς παιδιά των κατηχητικών σχολείων θα μεταφέρουν το μήνυμα του νέου χρόνου ενδεικτικά σε σπίτια ενοριτών.

 

 

 «Να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής του Δήμου»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, για την ακύρωση σειράς αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «η Λαρισαίων Κοινόν, τηρώντας τη δέσμευσή της, κατέθεσε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, για την ακύρωση σειράς αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, καθώς μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η σύνθεση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο προς αυτήν κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Καλούμε τον κ. Καλογιάννη να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του ΣτΕ και να ακολουθήσει επιτέλους τη νομιμότητα. Αν καταφύγει σε νομικίστικες αιτιάσεις περί «διοικητικής συνέχειας» και αναμονής καθαρογραφής της απόφασης, εκτός από βαριά παράβαση καθήκοντος, παραβιάζει βάναυσα το πλέον ουσιώδες συστατικό στοιχείο της κοινωνικής οργάνωσης: τον Ηθικό Νόμο. Επιτέλους, κύριε Καλογιάννη, το «νόμιμο» δεν είναι και Ηθικό!».

 

Υβριδική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

Διήμερη υβριδική έκθεση που είναι αφιερωμένη στην επιστήμη και την τεχνολογία που παράγεται από εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια της Ελλάδας, έρχεται στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023 στο «JOIST» Innovation Park. Η έκθεση θα αποτελεί την αφετηρία ενός διαλόγου για την εξέλιξη της καινοτομίας σε καίριους τομείς δράσης.
Το Innovent διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας «JOIST» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα διεξαχθεί διά ζώσης στις εγκαταστάσεις του «JOIST» στη Λάρισα και online στο Metaverse, φιλοξενώντας 30 εκθέτες, περισσότερες από 20 παράλληλες εκδηλώσεις και 80 livebroadcasting συνεντεύξεων και προσφέροντας σημαντικές B2B και B2G matchmaking ευκαιρίες.

 

Θεία Λειτουργία για την Πρωτοχρονιά

Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Πρωτοχρονιά, στις 7:00 το πρωί, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, μετά το πέρας της οποίας θα κοπεί η βασιλόπιτα.

 

Δοξολογία την Κυριακή στην Αγιά

Δοξολογία για τον ερχομό του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 1η Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά.

 

Αναζητούν το άστρο των Χριστουγέννων

«Αναζητώντας το άστρο των Χριστουγέννων» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ «Έναστρον» και το Σχολείο Αστρονομίας, σε συνεργασία με τον διδάκτορα Αστροφυσικής, κ. Δημήτρη Κάντζα, στο πάρκο Καινοτομίας «JOIST» (οδός Τριπόλεως και Βαλτεστίου) στη Λάρισα, από τις 3 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2023. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω, αλλά και σε κάθε ενήλικο λάτρη του έναστρου ουρανού. Περισσότερες πληροφορίες στο www.enastron.org ή στο 6983-512.219. Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο info@enastron.org.

 

Το σημερινό πρόγραμμα των ελέγχων για κορονοϊό

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Παρασκευή στον Νομό Λάρισας έχει ως εξής:
09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-14:00 στην πλατεία Αγιάς (δίπλα από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου).


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Να μη γίνει ΝΑΤΟϊκη βάση η 110 Π.Μ.

Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ με ανακοίνωσή του «εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη που βρίσκεται το παζάρι της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για αποστολή αντιαεροπορικού συστήματος «Patriot», ώστε με τη σειρά της να στείλει τους S-300, που είναι αναπτυγμένοι στην Κρήτη, στην Ουκρανία για χρήση ενάντια στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας. Πόσο μάλλον όταν η Ρωσία χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «ανοιχτά εχθρική ενέργεια», ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για «πλήρη πόλεμο», συγκεντρώνοντας πρόσθετες δυνάμεις σε όλη την Ανατ. Ευρώπη.
Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ καλεί τον λαό της Λάρισας και τη νεολαία, μέσα από τα σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, να διατρανώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους και την αντίσταση στη μετατροπή της 110 Πτέρυγας Μάχης σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του κάμπου.


Αγρυπνία την παραμονή των Θεοφανείων στον Αγ. Αχίλλιο

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, στις 8.30 μ.μ., θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, τον Εσπερινό των Θεοφανείων, τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass