ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

«Ποτάμι» καλεί την κοινωνία…

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 20:23 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:58

 

Στην κοινωνία «ανοίγεται» το «Ποτάμι», αναζητώντας υποψηφίους και νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Με απώτερο σκοπό τις υποψηφιότητες, ενόψει εκλογικής αναμέτρησης, όποτε και αν αυτή έρθει.

«Η χώρα, αναφέρεται στο κάλεσμα της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας, δεν θα αλλάξει αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Αυτό πιστεύει το Ποτάμι και αυτό προσπαθεί να κάνει πράξη από την πρώτη στιγμή. Απευθύνεται λοιπόν στους ενεργούς πολίτες και τους καλεί να προτείνουν εκείνοι τους άξιους που μπορούν να διεκδικήσουν μια έδρα στην ελληνική Βουλή. Γιατί η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου ούτε βέβαια ενός κομματικού μηχανισμού. Και η Βουλή δεν θα πρέπει να έχει θέσεις μόνο για τους κληρονόμους, τους πλούσιους και τα κομματικά επαγγελματικά στελέχη. Χρειάζονται δημιουργοί, τολμηροί που έχουν δώσει δείγματα γραφής στην κοινωνία και ξέρουν τι θέλουν και κυρίως ξέρουν πώς θα το πετύχουν. Οι εθελοντές, οι φίλοι του Ποταμιού, οι ενεργοί πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Να σκεφθούν σοβαρά και υπεύθυνα ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν. Να ερευνήσουν, να μάθουν και τελικά να προτείνουν τους καλύτερους εκπροσώπους αυτής της νέας εποχής. Το Ποτάμι δεν έχει βαρίδια, δεν έχει δεσμεύσεις και θα προσπαθήσει να επιλέξει τους καλύτερους. Το έκανε και στις ευρωεκλογές και τα κατάφερε. Θυμίζουμε ότι το 1/3 του ευρωψηφοδελτίου συγκροτήθηκε με βάση τις προτάσεις των πολιτών. Η κοινωνία προτείνει λοιπόν, το Ποτάμι ακούει και παίρνει τις αποφάσεις του κάνοντας στις εκλογές τη δική του τελική πρόταση προς τις τοπικές κοινωνίες.

Οι προτάσεις γίνονται δέκτες στης παρακάτω διευθύνσεις στο internet:

Εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων:  http://topotami.gr/eklogiki-periferia-trikalon/

Εκλογική Περιφέρεια Λαρίσης: http://topotami.gr/eklogiki-periferia-larisis/

Εκλογική Περιφέρεια Μαγνησίας: http://topotami.gr/eklogiki-periferia-magnisias/

 Εκλογική Περιφέρεια Καρδίτσης: http://topotami.gr/eklogiki-periferia-karditsis/

ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Οι εθελοντές και οι φίλοι του Ποταμιού καλούνται να προτείνουν (είτε ηλεκτρονικά είτε γραπτά) τους υποψήφιους Βουλευτές για τις εθνικές εκλογές (άρθρο 6 του Καταστατικού).

2. Οι αρχές που διέπουν την ανάδειξη των υποψήφιων Βουλευτών είναι η αξιοκρατία, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και η συμπόρευση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών (άρθρο 6).

3. Τις προτάσεις για υποψήφιους Βουλευτές τις υποδέχεται η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, τις αξιολογεί και τις παραδίδει στη Συντονιστική Επιτροπή, η οποία κάνει την τελική εισήγηση στον Επικεφαλής του Κινήματος (άρθρο 6).

4. Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα θα συγκροτηθεί από μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής και εθελοντές του Κινήματος ενώ μπορούν να συμμετέχουν και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου χωρίς δικαίωμα ψήφου (άρθρο 10).

5. Η διαδικασία αξιολόγησης αφορά όλους τους προτεινόμενους υποψηφίους χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής, της Συντονιστικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου.

6. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση των υποψηφίων στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν προταθεί και οι ίδιοι να είναι υποψήφιοι.

7. Τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα δεν μπορούν να αξιολογήσουν πρόσωπα με τα οποία συνδέονται συγγενικά, επαγγελματικά ή με στενή προσωπική φιλία.

8. Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει προτάσεις για μια ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες. Οι προτάσεις μπορεί να αφορούν τις περιφέρειες όπου κάποιος ζει, ψηφίζει, δουλεύει ή μεγάλωσε.

9. Κάθε πολίτης έχει επίσης τη δυνατότητα να προτείνει και τουλάχιστον δύο πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

10. Για να αποφευχθούν οι ομαδοποιήσεις και οι παραγοντισμοί υπέρ συγκεκριμένων προσώπων, η κάθε πρόταση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πάντα περισσότερα του ενός πρόσωπα.

11. Στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας θα υποβληθούν τουλάχιστον 4 προτάσεις.

12. Ο κάθε πολίτης μπορεί να προτείνει και τον εαυτό του ως μέρος όμως μιας συνολικής πρότασης για την περιφέρειά του.

13. Οι προτάσεις θα αξιολογούνται στο σύνολό τους και όχι μεμονωμένα για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Ο κάθε πολίτης δηλαδή καλείται να δικαιολογήσει τη συνολική του πρόταση για την εκπροσώπηση του Ποταμιού στην περιφέρειά του προβάλλοντας επιχειρήματα για κάθε έναν από τους υποψήφιους που προτείνει. 14. Ειδικά για την αξιολόγηση των στελεχών του Κινήματος συνεκτιμάται η προσφορά τους και η συμμετοχή τους στις δράσεις του Ποταμιού (καμπάνιες οικονομικής ενίσχυσης, δημιουργία τοπικών ομάδων εθελοντών, εποχιακές εξορμήσεις κ.α.).

15. Οι προτάσεις θεωρούνται εμπιστευτικές και το Ποτάμι δεσμεύεται να μη δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων όσοι κατέθεσαν πρόταση, ούτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ούτε μετά το τέλος της.

16. Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου: – ηλεκτρονικά στο σάιτ topotami.gr – γραπτά στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (οι σχετικές φόρμες υπάρχουν στο σάιτ και διατίθενται τυπωμένες από τους τοπικούς Συντονιστές όλης της χώρας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass