Ολη η πόλη μια αγκαλιά για καλό σκοπό

ΛΑΜΠΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΩΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2022 14:01

Μία λαμπερή βραδιά, στην οποία όλη η πόλη έγινε μια αγκαλιά, με τους απαστράπτοντες καλεσμένους να φωνάζουν «κανείς μόνος», πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο «Παλάντιουμ».

Εκεί με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου #Κανείς Μόνος, συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας και τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΘΕΒ και των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με μοναδικό σκοπό τα έσοδά του να διατεθούν στη δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους στην πόλη της Λάρισας, μια δομή που τόσο έχει ανάγκη η λαρισαϊκή κοινωνία.
Η οικοδέσποινα της βραδιάς βουλευτής Λάρισας κ. Λίτσα Λιακούλη σε δηλώσεις τόνισε ότι: «Απόψε όλη η Λάρισα γίνεται μία πολύ μεγάλη αγκαλιά, σε μία γιορτή ολόκληρης της πόλης, χωρίς να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, χωρίς να υπάρχει τίποτα που να περιορίζει την πολύ μεγάλη αγάπη. Σήμερα βάζουμε όλοι μαζί το πρώτο λιθαράκι για να δημιουργήσουμε τον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και Συνοδών τους. Ένα όνειρο να ανάψουμε όλοι μαζί το δέντρο και να φωτίσουμε τις ψυχές των ανθρώπων. Να δημιουργήσουμε κάτι για την πόλη μας χωρίς να έχουμε εξαιρέσει κανέναν. Είμαι πολύ συγκινημένη που όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό. Φέτος αυτά τα Χριστούγεννα στη Λάρισα είναι αλλιώς»
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε με τη σειρά του ότι: «Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών έχει ανθρώπους που κινητοποιούν ολόκληρη την κοινωνία. Απόψε όλοι είναι εδώ, είτε με τη φυσική μας παρουσία είτε νοερά, αλλά με ψυχή και καρδιά. Είμαστε εδώ σε ένα μεγάλο εγχείρημα που επιχειρεί η ίδια η κοινωνία: να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Απόψε φωνάζουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας μας έχει ανάγκη από τον πλησίον του, ο καθένας να ψάξει να βρει τον διπλανό του. Να ψάξουμε να βρούμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται, γιατί αυτός είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη βραδιά και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα και για έναν πολύ καλό σκοπό. Η βραδιά αυτή είναι αφιερωμένη στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε ώστε στην πόλη μας να υπάρξει κάποια στιγμή μία δομή ανακουφιστικής φροντίδας των καρκινοπαθών. Είναι πολύ ψηλός ο στόχος και η βραδιά σ’ αυτήν τη δραστηριότητα εντάσσεται. Όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο μας, στην πόλη μας γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες στο επίπεδο της Κοινωνικής Πολιτικής. Πολλές δραστηριότητες πάρα πολλών συλλόγων, και χαίρομαι να λέω ότι οι συνεργασίες και οι συνέργειες που αναπτύσσονται στην πόλη δίνουν όχι απλά μία ελπίδα για το αύριο της ίδιας της πόλης και της κοινωνίας της, αλλά δείχνουν και τον δρόμο ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα».
Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Ιωάννα Καραβάνα σημείωσε ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτήν τη βραδιά νιώθουμε ότι όλη η πόλη είναι δίπλα μας. Ολη η πόλη γίνεται μία αγκαλιά σε μία προσπάθεια πολύ μεγάλη για να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε έναν ξενώνα-μία δομή φιλοξενίας για ασθενείς καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους. Μάλιστα αυτές τις μέρες είμαστε εν αναμονή του νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα. Επιτέλους μετά από χρόνια στήνεται το νομοθετικό Πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των δομών». Στη χθεσινή βραδιά στο «Παλάντιουμ» βρέθηκαν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, κάτι που αποδεικνύει ότι το αίτημα για τη δημιουργία ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας καρκινοπαθών είναι πάνδημο. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου και του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πάρα πολύς κόσμος.
Η βραδιά έκλεισε με τις μουσικές επιλογές του Λαρισαίου DJ Γιάννη Kαλλιμάνη.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass