Αποκαρδιωτική η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ, ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ * Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2022 16:40

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δαμασίου και Μεσοχωρίου, καθώς και την πόλη του Τυρνάβου, επισκέφτηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του κόμματος.


Ο κ. Παππάς συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δαμασίου Γεώργιο Τσιανάκα, καθώς και με κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν τις αγωνίες τους για την πορεία των αιτήσεων και την κατάσταση που επικρατεί στα κοντέινερ, αλλά και για τα σταφύλια που μένουν αδιάθετα φέτος.
Φτάνοντας στον Τύρναβο συνοδευόμενος από τους βουλευτές Βασίλη Κόκκαλη και Άννα Βαγενά, ο Νίκος Παππάς δήλωσε στην Ε: «Είμαστε από το πρωί στα σεισμόπληκτα χωριά του νομού Λάρισας, στο Δαμάσι και στο Μεσοχώρι. Η κατάσταση που αντικρίσαμε είναι αποκαρδιωτική δύο χρόνια σχεδόν μετά τον σεισμό, οι κάτοικοι δεν έχουν σαφείς απαντήσεις στο τι μπορεί να γίνει με τα σπίτια που έχουν γκρεμιστεί και πόσο μάλλον με τα λεγόμενα κίτρινα σπίτια. Η πρότασή μας είναι σαφής, πρέπει να αναπροσαρμοστεί το κόστος ανακατασκευής και οι τράπεζες να ανταποκριθούν στο χρέος τους να έχουν προϊόντα τα οποία ταιριάζουν στην ανάγκη της ανοικοδόμησης και της στέγασης του πληθυσμού.
Δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι αυτό το δράμα, το χρησιμοποιούν κάποιοι διεστραμμένοι στο μυαλό τους ως προεκλογικό δούνε και λαβείν με τον κόσμο τον οποίο υποφέρει. Κάνουμε μια στάση τώρα εδώ στον όμορφο Τύρναβο και θα συνεχίσουμε στα χωριά των Τρικάλων που έχουν αντίστοιχα προβλήματα».
Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Από την πλευρά του ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης μετά το πέρας της αυτοψίας και των επαφών με πολίτες, έκανε την εξής δήλωση: «Το Δαμάσι είναι ένα σπουδαίο παραγωγικό κέντρο για την περιοχή του Τυρνάβου και της Λάρισας. Δυστυχώς όμως έχει πληγεί πολύ άσχημα. Η κυβέρνηση έπρεπε να αξιοποιήσει τη νομοθεσία και να δώσει προτεραιότητα στους σεισμόπληκτους σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις. Επίσης, οι αγρότες του Δαμασίου θα έπρεπε να προηγούνται στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Δεύτερον, έχουμε ραγδαία πτώση της παραγωγής σταφυλιού, άρα και ραγδαία πτώση του εισοδήματος. Ωστόσο, η κυβέρνηση δυστυχώς με τη συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να τους αποζημιώσει. Υπάρχουν κονδύλια και εθνικά, αλλά κυρίως και ευρωπαϊκά, για να αποζημιωθεί η δραματική μείωση της παραγωγής η οποία είναι αυταπόδεικτη και αγγίζει το 80%. Εκτός του σεισμού, οι αγρότες του Δαμασίου έχουν χτυπηθεί από τα καιρικά φαινόμενα, από την ουκρανική κρίση και από την πανδημία. Ωστόσο η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με ψίχουλα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass