«Επεσε» χθες το gov.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΑ Κ.Ε.Π. ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2022 13:34

Προβλήματα πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες της γνωστής διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους gov.gr διαπιστώθηκαν χθες το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, τόσο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όσο και στο Ληξιαρχείο του Δήμου Λαρισαίων.


Μεγάλος αριθμός πολιτών που στράφηκε χθες στις παραπάνω υπηρεσίες έφυγε με «άδεια χέρια», και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα να τους εξυπηρετήσει.
Κάποιοι ισχυρίστηκαν μάλιστα, ότι το πρόβλημα στο σύστημα τους στοίχισε ακριβά, καθώς λόγω της μη έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που έπρεπε να έχουν τα χέρια τους χθες, «έχασαν» καταληκτικές ημερομηνίες για την κατάθεση κάποιων δικαιολογητικών σε φορείς και υπηρεσίες (ως συνήθως ο Ελληνας της τελευταίας στιγμής).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεχείς προσπάθειες των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. και του Ληξιαρχείου, μέχρι και χθες το μεσημέρι, να συνδεθούν με την ειδική θυρίδα της διαδικτυακής πύλης, απέβησαν άκαρπες, και εμφανιζόταν το μήνυμα «τεχνικό πρόβλημα».
Το πρόβλημα τελικά αποκαταστάθηκε λίγο πριν από το απόγευμα και οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους ήταν πλέον προσβάσιμες στους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους «gov.gr» καλύπτει 19 Υπουργεία, 78 φορείς και οργανισμούς, 10 ανεξάρτητες αρχές, 13 Περιφέρειες.
Μέσω αυτής, κάθε πολίτης μπορεί να εκδώσει, με τους κωδικούς TAXISNET, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα ισοδύναμα με γνήσιο υπογραφής, πιστοποιητικά δημοτολογίου και ληξιαρχικές πράξεις κ.α.
Τα ψηφιακά έγγραφα αυτά που εκδίδονται μέσω του gov.gr είναι πλήρως ισάξια με τα έντυπα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας.
Μέσω της gov.gr, οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν απευθείας την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει ή να την βρουν μέσα από τις κατηγορίες που παρουσιάζονται στις σελίδες της (όλες τις υπηρεσίες ανά υπουργείο, φορέα, οργανισμό, ανεξάρτητη αρχή ή περιφέρεια).
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίζονται στην εν λόγω διαδικτυακή πύλη (στις 2/12-202) : «Διακριτοί πολίτες που έχουν εκδώσει ένα τουλάχιστον έγγραφο ή έχουν υποβάλει μία ηλεκτρονική δήλωση μέσω gov.gr από την έναρξή του μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, ήταν: 8.134.174.
Διακριτές επισκέψεις πολιτών στο gov.gr με αποτέλεσμα την έκδοση ενός τουλάχιστον εγγράφου ή την υποβολή μιας ηλεκτρονικής δήλωσης, ήταν: 227.585.781.
Τον Νοέμβριο του 2022, προστέθηκαν άλλες 19 υπηρεσίες, που αφορούν μεταξύ άλλων έγγραφα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το e-Καταναλωτής (τιμές καυσίμων (Fuelprices), το
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Οικονομικών κ.α.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass