«Ζεσταίνεται» η χριστουγεννιάτικη αγορά

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΔΩΡΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2022 10:45

Την ένταση της καταναλωτικής ζήτησης και την ανατροφοδότηση του αγοραστικού κλίματος λόγω των δώρων, των συντάξεων και των επιδομάτων προσδοκά ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας τις δύο τελευταίες εβδομάδες του χρόνου.

Αν και αρκετά εμπορικά καταστήματα έχουν διαπιστώσει μια κάμψη στις πωλήσεις λόγω της εκπτωτικής περιόδου της Black Friday, ωστόσο για το ταμείο της φετινής εορταστικής περιόδου οι επιχειρηματίες θέλουν να πιστεύουν πως θα είναι κοντά στα προ-Covid επίπεδα.
Προς το παρόν, παρά την αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει στην αγορά, η εμπορική κίνηση δεν συνδέεται με χριστουγεννιάτικες δαπάνες, καθώς οι καταναλωτές αρκούνται σε διερευνητικές κυρίως επισκέψεις στα καταστήματα.
Όπως σημειώνουν παλιοί έμποροι της Λάρισας «δεν έχουμε δει ακόμη την κινητικότητα που περιμέναμε». Από σήμερα που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και οι καταναλωτές θα αρχίσουν τις προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι και τις κοινωνικές εκδηλώσεις των ημερών, οι αγορές θα επεκταθούν σε όλο το φάσμα της αγοράς. Πρακτικά, όταν θα καταβληθούν μισθοί και έκτακτα επιδόματα, θα δημιουργηθεί το αναγκαίο πλεόνασμα για δαπάνες, πέραν των βασικών. Για την ώρα, το καταναλωτικό ενδιαφέρον κατευθύνεται κυρίως σε επιλεκτικές αγορές, καθώς και στο «καλάθι των Χριστουγέννων» και στο «καλάθι του Άι Βασίλη», που ήδη ενεργοποιήθηκαν και εκτιμάται ότι θα έχουν σημαντικό μερίδιο στη ζήτηση της εορταστικής περιόδου.
Πάντως, παρά τις αβεβαιότητες, στελέχη του λιανεμπορίου συγκλίνουν στην πρόβλεψη ότι ο φετινός εορταστικός τζίρος θα προσεγγίσει τα επίπεδα προ πανδημίας, περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Εν κατακλείδι, υπάρχουν προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο που συμπληρώνει τρία χρόνια «λιτού τζίρου», επιβιώνοντας χάρη στα μέτρα στήριξης εν μέσω πανδημίας και καλούμενος πλέον να αντιμετωπίσει την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους σε ενέργεια, καύσιμα, πρώτες ύλες, αλλά και τις έμμεσες επιπτώσεις από την κατακρήμνιση των οικογενειακών εισοδημάτων.
ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Να σημειωθεί πως σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, η αγορά της Λάρισας θα είναι ανοιχτή. Δεν θα είναι ανοιχτά μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές στα εορταστικά ψώνια. Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ οι διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες μέχρι τις 8 μ.μ. Τα κρεοπωλεία από τις 11 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργούν και τα σούπερ μάρκετ.
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass