Συζήτησαν για τους προσφύγες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2022 15:15

Με τους αντιδημάρχους Διοίκησης και Παιδείας Δημήτρη Δεληγιάννη

και Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρη Βούλγαρη, συμμετείχε ο Δήμος Λάρισας στη διήμερη εκδήλωση με θέμα «Χτίζοντας γέφυρες για την απασχόληση στην ελληνική περιφέρεια» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με σκοπό τη διασύνδεση, την ανταλλαγή απόψεων και την συνεργασία μεταξύ των Δήμων για τη ανάδειξη προοπτικών ένταξης των προσφύγων.
Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη και συμμετείχαν εκπρόσωποι πόλεων - μελών του Δικτύου.
Συμμετείχαν οι κ.κ. Μελίνα Δασκαλάκη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Αθηναίων, Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, Βασίλειος Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας, Gianluca Rocco, επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδας, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (TBC), Ελένη Κοντονάσιου, προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικών για την Κ.ΑΛ.Ο./Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννα Χορμόβα, υποδιοικήτρια Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Απόστολος Καψάλης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση συντόνισαν οι κ. Μαρίνα Τομαρά, υπεύθυνη για θέματα Επικοινωνίας-Συντονιστική Ομάδα Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη και Τζουλιάνα Κοντίνη, βοηθός Συντονισμού Απασχολησιμότητας προγράμματος HELIOS, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Δεληγιάννης και Σωτ. Βούλγαρης, αναφέρθηκαν σε ζητήματα ένταξης ευάλωτων πληθυσμών, στην περιγραφή καλών πρακτικών στην πόλη της Λάρισας, με ζητούμενο τις πολιτικές που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass