Ανάγκη η συμπόρευση αγροτών με το ΚΚΕ

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2022 11:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το αυξημένο ενδιαφέρον των βιοπαλαιστών αγροτών για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και για την ανάγκη ανάπτυξης του αγροτικού κινήματος, αναδείχθηκε προχθές το βράδυ στην Αγιά, στη σύσκεψη της ΚΟΒ Αγιάς του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Σπήλιο, γραμματέα της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.


Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Παναγιώτης Σπήλιος αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών, αλλά και στην ΚΑΠ της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «καμιά εκδοχή της ΚΑΠ δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν. Αντίθετα, έχει στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας και στον αγροτικό τομέα. Δηλαδή επιδίωξή τους είναι να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα η παραπέρα ανάπτυξη και κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας γη, παραγωγή και εμπορία των αγροτικών προϊόντων, μέσα από την καταστροφή και συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων. Προωθούν τη συγκέντρωση, ενώ με τις ενισχύσεις θέλουν να διατηρήσουν μόνο εκείνο το τμήμα, όλο και μικρότερο, των βιοπαλαιστών αγροτών που έχουν ακόμα ανάγκη οι μονοπωλιακοί όμιλοι για να βρίσκουν πρώτη ύλη».
Ο Παναγιώτης Σπήλιος, αφού επισήμανε πως οι αγώνες των βιο-παλαιστών αγροτών, η προσπάθεια ανάπτυξης κοινής δράσης με σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς του κινήματος, απαντάνε στις σημερινές αγωνίες των βιοπαλαιστών αγροτών για μια καλύτερη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους, στάθηκε στην ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να μπορούν αυτοί και όλος ο λαός να ζουν με αξιοπρέπεια, για να ικανοποιούνται οι διευρυνόμενες ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, για να αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η ανάπτυξη της τεχνολογίας προς όφελος των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass