Ηρώ Διώτη: Οι πυροσβέστες να έχουν λόγο στον σχεδιασμό

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2014 21:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:54

 

Σειρά αιτημάτων που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αμέσως αναβαθμίζοντας σημαντικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στο ν. Λάρισας παρουσίασε στη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Κοσμέτος, ο γεν. γραμματέας Νικόλαος Τάψας και ο ταμίας Ηλίας Αρβιθάς, χαρακτήρισαν ως βασικές τις ακόλουθες προτάσεις: Αναβάθμιση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Α’ τάξης από Β’ που είναι σήμερα -με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό και οχήματα-, την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων σε Σταθμό Δ’ τάξης ή τουλάχιστον τη στελέχωσή του με περισσότερο προσωπικό (από 12 που είναι σήμερα σε 16 με 18 τουλάχιστον), καθώς η περιοχή έχει τα περισσότερα συμβάντα στο νομό, καθώς και την αναβάθμιση του ΠΚ Αγιάς.

Πρόσθεσαν επίσης ότι δύο σημαντικά προβλήματα είναι η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων που διαθέτει η Π.Υ. Λάρισας καθώς και η έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού για τους πυροσβέστες ενώ ζήτησαν την ενεργό συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων καθώς και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό των αντιπυρικών περιόδων.

Η Ηρώ Διώτη, συντασσόμενη με την ορθότητα των αιτημάτων, δεσμεύτηκε ότι θα τα προωθήσει τόσο στη Βουλή όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και σημείωσε: «Είναι προκλητικό να αγνοούνται τελείως από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό οι κατεξοχήν εμπλεκόμενοι, που δεν είναι άλλοι από τους μάχιμους πυροσβέστες, οι οποίοι θέτουν τον εαυτό τους καθημερινά σε κίνδυνο στην αντιμετώπιση των συμβάντων, εξαιρούμενοι ακόμη και από το επίδομα επικινδυνότητας και τα ΒΑΕ. Στο σχεδιασμό της κάθε αντιπυρικής περιόδου, που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να ξεκινά με τη λήξη της προηγούμενης, θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά, αφού αυτοί είναι που καλούνται να βγάλουν εις πέρας όλο τον όγκο προστασίας των δασών αλλά και των ανθρώπων.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε, σε συνεργασία μαζί τους, σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass