Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 10:01

Το πρόγραμμα αιμοδοσιών Γ.Ν. Λάρισας


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας για την τρέχουσα εβδομάδα έχει ως εξής:
22/11/22, 9:00-13:30, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αγιάς, Καστρί Αγιάς.
23/11/22, 9:00-13:30, Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST», Βαλτετσίου και Τριπόλεως, Λάρισα.
24/11/22, 9:00-13:30, Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων, Κοινότητα Σταυρού Φαρσάλων.
25/11/22, 9:00-13:30, Αιμοδοτικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 6ο Δ.Σ. 31ης Αυγούστου 34.
27/11/22, 9:00-13:30, Αιμοδοτικός Σύλλογος Μικρού Ελευθεροχωρίου, ΚΑΠΗ Μικ. Ελευθεροχωρίου.

Σχολή Γονέων στον Αγ. Αχίλλιο
Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, στις 7 μ.μ., ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023.

Εσπερινά κηρύγματα στον Αγιο Αχίλλιο κάθε Τετάρτη
Με την ευλογία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου, ξεκινούν τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., θα ψάλλεται η Παράκληση σε κάποιον Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ θα πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας».

Εκδρομή της ΠΟΟΝ στο Περτούλι
Η ΠΟΟΝ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε Ελάτη, Περτούλι, Τρίκαλα. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Θα γίνει στάση για πρωινό καφέ ώστε όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο στολισμό των καταστημάτων εστίασης της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-233.998.

Κτητορικό μνημόσυνο Πλαταμώνος
Με μεγάλη συμμετοχή πιστών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνος Πιερίας.
Από τους συμμετέχοντες συγκεντρώθηκε σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο διατέθηκε για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Τη διαδικασία διευθέτησης ανέλαβαν τα μέλη του συντονιστικού οργάνου κ. Αρχοντής Ντρέγκας και κ. Στέφανος Παπαδάκος, οι οποίοι προσήλθαν για τον σκοπό αυτό στα γραφεία του Συλλόγου.

Κάθε Τρίτη παρακλήσεις
του Αγίου Λουκά στον Αγιο Αχίλλιο
Κάθε Τρίτη απόγευμα στις 7.00 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

Προσφορά στο Γηροκομείο Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Νίκου Γουργιώτη
Η οικογένεια Δημητρίου Νασιάρα πρόσφερε ένα πλήρες γεύμα στο Ηρακλείδειο Αχίλλειο Γηροκομείο Αγιάς εις μνήμην του Δημητρίου Α. Νασιάρα.

Στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κόκουρας
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται στον Βόλο, στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου, συμμετέχει ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας.
Στο Συνέδριο θα υπάρξουν εισηγήσεις αλλά και συζητήσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους ΟΤΑ.
Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών διαδικασιών είναι:
Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρόταση για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων. Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης.
Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, κλπ.
Έτσι, ο δήμαρχος Τυρνάβου, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, έχει τη δυνατότητα αφενός να συμμετάσχει στις άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές, αφετέρου να συζητήσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η ισχυροποίηση του Δήμου Τυρνάβου, με την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων προς όφελος των δημοτών.

Ιερό Σαρανταλείτουργο στο Χαρίσειο Ιδρυμα
Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, ο οποίος βρίσκεται εντός του Χαρίσειου Ιδρύματος, ο π. Δωρόθεος θα τελέσει το Ιερό Σαρανταλείτουργο, από 15 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου. Όσοι/-ες επιθυμούν να στείλουν τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων για μνημόνευση καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαρανταλείτουργου να έρθουν σε επικοινωνία με τον π. Δωρόθεο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass