Σύντομες ειδήσεις

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 15:00

Παρουσίαση ερευνητικού έργου «Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist»,

στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων- IME».
Το έργο αφορά στην ανάπτυξη μίας on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, κυρίως στην περιφέρεια, για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα και ένα μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων (bigdata) με σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας και αξιοποίησης (businessanalytics). Με την υπηρεσία, η μικρή επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία της παρέχει διάγνωση, επιχειρηματικές συμβουλές και οδηγίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι οποίες σε σημαντικό βαθμό προσφέρονται δωρεάν. Επιπλέον, μέσω του έργου έχει διαμορφωθεί ένα ψηφιακό εργαλείο εξειδικευμένης υποστήριξης συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.
Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ), το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ).
Στο σχήμα συμβάλλει ως επιχειρηματικός εταίρος η Επιχείρηση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Grant Thornton.
Το έργο έχει ως βασικό στόχο τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, που έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Είναι συμβατό με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) για την τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την «Έξυπνη Εξειδίκευση» και του «Προγράμματος Περιφερειακής Καινοτομίας (ΠΠΚ)».
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία - ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (Κωδ. Έργου Τ1ΕΔΚ-02161).

 

 

 Διαβούλευση για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων πρωτοπορεί πραγματοποιώντας διαβούλευση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ.  Αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την οποία τα τοπικά συμβούλια με τους δημότες και εκπροσώπους αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα καταθέσουν προτάσεις για έργα, υποδομές και δράσεις για το επόμενο έτος.
Όλοι οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, αλλά και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).
Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):  Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο:
https://meet.google.com/ogs-rfoo-goe
Σελίδα του Δήμου Λαρισαίων στο Facebook (live streaming video)
Κανάλι YouTube του Δήμου Λαρισαίων (live streaming video)
Η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου, δίνοντας “διαδικτυακό βήμα” στους συμπολίτες μας για να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις, αλλά και την κριτική τους.  «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στις διοικητικές του δομές. ‘Οραμα και στόχος μας είναι η γνώμη των πολιτών να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά και η επικοινωνία τους με τον Δήμο να γίνεται άμεσα, από όπου κι αν βρίσκονται. Ευελπιστούμε φέτος να υπάρξει από όλους τους συμπολίτες μας μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή, ώστε να αναδειχθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου, καθώς και ιδέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα υπό διαβούλευση θέματα και τις οδηγίες διεξαγωγής της τηλεδιαβούλευσης, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www. larissa.gov.gr/el/sunedriaseis-dimotikis-epitropis-diavouleusis/11127-1-2022-synedriasi-dimotikis-epitropis-diavoylefsis-triti-29-11-2022-ora-19-00

 

Οι έλεγχοι για την ανίχνευση κορονοϊού

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση του κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει ελέγχους ως εξής:
09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας.
09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας.
09:00-12:00, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.


Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Λάρισα

Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει ως εξής: Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 17 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 48 μg/m3, στις 18 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 27 μg/m3, στις 19 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 23 μg/m3 και στις 20 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 33 μg/m3. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/.

 

Ημερίδα για τους ανδρικούς καρκίνους
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας με αφορμή το κίνημα «#Movember» και τον μήνα ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας των ανδρών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Movember: Ενημέρωση, πρόληψη, θεραπεία», σήμερα Τρίτη στις 18:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
18:30 Προσέλευση
18:45 Χαιρετισμοί
Ομιλητές: Κωνσταντίνος Σκριάπας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο, Λευτέρης Σιάκης, MSc Ψυχολογία Υγείας, ψυχοθεραπευτής Gestalt, Θάνος Φλώρος, μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
Συντονιστές: Ιωάννα Καραβάνα, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Παύλος Χατιλάρης, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση τελεί με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

 

  Συνέλευση Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ν. Λάρισας, μεθαύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του σήματος του ΕΟΤ για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων (πιστοποίηση-κατηγορία), συμμετοχή μελών σε εκθέσεις κ.ά.


Παραδοσιακή βραδιά από το ΚΕ.Λ.Ε.

Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) διοργανώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο PALLADIUM παραδοσιακό γλέντι με τα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» από Μακεδονία, την «ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ» από Θράκη και την «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ» του Ηλία Πλαστήρα από την Ήπειρο.
Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 6937-007.191 ή στο email: kelelarissas@gmail.com.


Ημερίδα περιβάλλοντος για εκπαιδευτικούς

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέματα:
-«Φυσικές καταστροφές» με εισηγητή τον Χριστοδούλου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» με εισηγητή τον Κακάβα Κωνσταντίνο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με εισηγητή τον Παπαναστασίου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ημερίδα θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το απόγευμα από τις 5 έως τις 7.

 

Τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού την Πέμπτη στην Αγιά
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Γι’ αυτήν την εβδομάδα στην πόλη της Αγιάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 12:00 με 2:00 το μεσημέρι, και όχι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.


*Εκλογές στο σωματείο ΟΑΕΕ – ΤΣΑ
Από το σωματείο ΟΑΕΕ - ΤΣΑ Λάρισας ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας. Διευκρινίζεται πως οι υποψηφιότητες γίνονται δεκτές έως σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου.
*Αιμοδοσία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» θα πραγματοποιήσει την τακτική αιμοδοσία των μελών του την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και από ώρα 9:00 έως 12:30, σε αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας).


*Εκδήλωση στα Φάρσαλα για τις σχέσεις στην οικογένεια
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το ερχόμενο Σάββατο (26/11) στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Ενδοοικογενειακές σχέσεις – Τεχνικές και τρόποι επικοινωνίας σε περιόδους κρίσης», με την κοινωνιολόγο κ. Κωνσταντία Πάλλα.
Στην ομιλία θα αναλυθούν θέματα που άπτονται στην ανάγκη που έχουμε για ανθρώπινες σχέσεις που οδηγούν στην ευτυχία. Στο να μάθουμε να διερευνούμε, να καταλαβαίνουμε, να κατανοούμε, να ακούμε, να επικοινωνούμε.
Να δούμε τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια των μικρών καθημερινών προβλημάτων που επισκιάζουν ενδεχομένως ουσιαστικές σχέσεις επικοινωνίας στην οικογένεια. Το πώς θα μάθουμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά και με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ικανότητες που θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass