Κάτοικοι της Τσαριτσάνης ζητούν αλλαγή ταυτότητας του μνημείου Μελούνας

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2014 20:03 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:51

 

Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της ταυτότητας του μνημείου στη Μελούνα, ζητούν κάτοικοι της Τσαριτσάνης, που έχουν δημιουργήσει μια «Κίνηση πολιτών» με αυτόν τον σκοπό.

Σε ανακοίνωσή τους ειδικότερα αναφέρουν: «Πλησιάζοντας στην ημερομηνία 5-10-2014, έρχονται στο μυαλό μας περασμένα γεγονότα, που μας ένωσαν και μας έδωσαν παράλληλα το δικαίωμα με την συλλογική δράση φορέων της Τσαριτσάνης να αποκαταστήσουμε, εν μέρει, την ταυτότητα του μνημείου στη Μελούνα Τσαριτσάνης.

Γίνεται αφορμή να κάνουμε επίσης την αυτοκριτική, που τόσα χρόνια ακούγαμε, περισπούδαστους σοφούς να μιλούν και να γράφουν για την μάχη της Ελασσόνας, αγνοώντας πλήρως την πρώην συνοριακή και μαρτυρική πόλη, που τα χρόνια του ξεσηκωμού κρατούσε αμείωτο το εθνικό φρόνημα και με την έναρξη του αγώνα οι πρώτες μάχες δόθηκαν στη Μελούνα ,στη Τζουκα και στον κάμπο της Τσαριτσάνης με νεκρούς για τον ελληνικό στρατό. Πρέπει επίσης να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί παρόλο το πατριωτικό φρόνημά μας, δεν αντιδράσαμε έγκαιρα στον απερχόμενο δήμαρχο που καλλιέργησε την άποψη ,περί μνημείου συμφιλίωσης ενώ είναι ιστορική αυθαιρεσία.

Με τη δράση των πολιτών και φορέων της Τσαριτσάνης έχει αποκατασταθεί εν μέρει η ιστορική αλήθεια, ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος θα δώσει την πρέπουσα προσοχή στο χώρο, στο χρόνο, στους νεκρούς καθώς και την σημασία που πρέπει να έχει ένα μνημείο.

Πρέπει να τονίσουμε με παράπονο, ότι αρκετοί Ελασσονίτες συμπολίτες μας, αδιαφόρησαν και δεν συμπαραταχθήκανε στους συντοπίτες τους Τσαριτσανιώτες, σαν να μην τους αφορούσε το γεγονός, λες και ήταν κάτι μακρινό, από άλλη ήπειρο. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass