Νέα διοικούσα επιτροπή στην ΠΕΑΕΑ Λάρισας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2022 15:11

Η νέα διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού,


που αναδείχθηκε από τις εκλογές που έγιναν χθες στο Εργατικό Κέντρο απαρτίζεται από τους εξής: Κολοβό Μάρκο, Κουτσιανικούλη Θωμά, Παζιάνα Γιώργο, Σίσκου Δήμητρα, Μπαρό Γιώργο, Σίμο Άγγελο και Σερδένη Θανάση.
Για την Ε.Ε. εκλεχτήκαν οι: Μαραγκώζης Στέλιος, Παπανικολάου Ρίτσα και Πλιάτσικας Αποστόλης.
Για αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ οι: Σερδένης Θανάσης, Σίσκου Δήμητρα και Σίμος Άγγελος.
Εφορευτική Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ ήταν οι: Μιχάλης Βαγενάς, Γιώργος Παπαδούλης και Γιώργος Μποράντας.
Των εκλογών προηγήθηκε Γενική Συνέλευση, όπου η πρόεδρος, Δήμητρα Σίσκου, ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία της τα εξής: «Ως Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καταγγέλλουμε την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και τα σχέδια για τη διεύρυνση αυτής της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και την περικύκλωση της Ρωσίας.
Η νέα Διοικούσα Επιτροπή, με τη συνέχιση της όσο γίνεται ολοκληρωμένης και σχεδιασμένης δράσης της, να προσπαθήσει με διάφορους τρόπους και μεθόδους, όπως εκθέσεις αρχειακού υλικού – μοίρασμα προκηρύξεων κ.λπ. σε πλατείες των συνοικιών της πόλης μας τη διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940 – 1950, με συχνή αρθρογραφία – ανακοινώσεις και στον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, ώστε να «ξεσκεπάζουμε» την αστική και οπορτουνιστική ιδεολογική παρέμβαση στη διαστρέβλωση της Ιστορίας.
Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τις εκδόσεις που αφορούν την περίοδο 1940 – 1950, οργανώνοντας θεματικές εκθέσεις και συζητήσεις με τη νέα γενιά και όχι μόνο, ώστε να αισθάνονται και δική τους υπόθεση τη διοργάνωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων, να μαθαίνουν την ολοκληρωμένη ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην πόλη και στην περιοχή μας.
Αυτό μπορεί να γίνει με ιστορικούς περιπάτους – εκδρομές, διαλέξεις – ημερίδες, αξιοποιώντας και τις αίθουσες του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης που στεγάζεται στις Παλιές Φυλακές. Δράση θα αναπτύξουμε για το ζήτημα συντήρησης – αξιοποίησης του Μουσείου – μνημείου στον χώρο του Αλκαζάρ, αφιερωμένο στην αντιφασιστική νίκη. Γιατί παρ’ όλες τις υποσχέσεις που πήραμε από τον Δήμαρχο, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass