Ακρίβεια και χρέη στο μενού της Ράνιας Σβίγκου

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2022 21:02

Από την πλατεία Ταχυδρομείου και τα γεμάτα καφέ της ξεκίνησε

την εξόρμησή της στην αγορά της Λάρισας η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Η κ. Σβίγκου, που βρέθηκε στη Λάρισα για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα του κόμματος, περιόδευσε χθες στο -γεμάτο κόσμο- κέντρο της Λάρισας.
Η κ. Σβίγκου ξεκίνησε την περιοδεία της αφού πρώτα απόλαυσε το καφεδάκι της σε κεντρικό καφέ κάτω από τον φθινοπωρινό ...λαρισαϊκό ήλιο, έχοντας παρέα μέλη και στελέχη του κόμματος.
Μέλη και στελέχη που συνόδευαν τη γραμματέα και στη βόλτα της στην αγορά. Πρώτη στάση καφέ της Ταχυδρομείου σε παρέα γυναικών -μάλλον συνταξιούχων-, οι οποίες στη σύντομη κουβέντα με τη γραμματέα αναφέρθηκαν στο καλάθι της νοικοκυράς και το πόσο έχουν ακριβύνει τα προϊόντα που χρειάζονται για να το γεμίσουν, με τη γραμματέα να αναφέρει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -που είναι άμεσα εφαρμοστέο- προβλέπει άμεσες ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά.
Επόμενη στάση σε παρακείμενο καφέ, όπου συνάντησε ως επί το πλείστον παρέες εφήβων. Με αγουροξυπνημένα και γεμάτα απορία μάτια που προσπαθούσαν να καταλάβουν ποια είναι η κυρία και τι ακριβώς προσπαθούσε να τους πει. Η υποστελέχωση των σχολείων και οι πάσχουσες κτιριακές υποδομές ήταν αυτό που συζήτησαν οι νεολαίοι με την κ. Σβίγκου, με τη γραμματέα να αναγνωρίζει το πρόβλημα και να δεσμεύεται ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την Κυβέρνηση η Παιδεία θα είναι πραγματική προτεραιότητά του. «Δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε όλοι καταχρεωμένοι...» ήταν η αγωνιώδης φωνή ιδιοκτήτη καφέ, που δήλωσε, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, ότι προσπαθούν να αποφύγουν αύξηση της τιμής του καφέ και των ποτών, με τους θαμώνες, κατά βάση συνταξιούχους, να δίνουν και αυτοί το δικό τους στίγμα για την καθήλωση των συντάξεων, τους ακριβούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, αλλά και τον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση. Μαζί της ήταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Ζωγράφος, ο αντιδήμαρχος Πάνος Νταής, η οικονομολόγος Ζωή Ακριβούλη δύο τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αμφότεροι θα απασχολήσουν την επικαιρότητα ως ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και μέλη και στελέχη του κόμματος.
Η περιοδεία της Ράνιας Σβίγκου συνεχίστηκε συνομιλώντας με καταστηματάρχες του κέντρου, οι οποίοι της μίλησαν για την εικόνα ασφυξίας που έχει παγιωθεί, με τη γραμματέα να κατανοεί την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου και να υπόσχεται ότι «το προοδευτικό, ριζοσπαστικό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει διέξοδο από τη σημερινή κρίση, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει ελπίδα και προοπτική».
Μιλώντας στην «Ε», η κ. Ράνια Σβίγκου στο περιθώριο της εξόρμησής της τόνισε ότι: «Ο κόσμος ασφυκτιά από τις πολιτικές της Κυβέρνησης, γιατί πραγματικά κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολη η καθημερινότητα, οπότε εμείς αυτό που λέμε στον κόσμο είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε. Πρέπει να αγωνιστούμε για να φύγει όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτή η Κυβέρνηση. Πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε η επόμενη μέρα για τη χώρα να είναι μία μέρα προοπτικής, μία μέρα αξιοπρέπειας και για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η γραμματέας του κόμματος.
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass