Με «κόντρα» η πρώτη Μαμάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

- ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2022 20:39

Του Κώστα Γκιάστα

Δυναμικό χαρακτηρίζεται το «μπάσιμο» του Θανάση Μαμάκου στην πρώτη του παρουσία ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, καθώς άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη με το «καλημέρα», χωρίς όμως ο τελευταίος να την αφήνει αναπάντητη. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που επικράτησε ένταση, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων διεκόπη για λίγα λεπτά, λόγω της εισόδου νεαρών υποστηρικτών της «Κατάληψης Ντουγρού» εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα όσα εξελίχθηκαν χθες στην οδό Τζαβέλλα. Πιο αναλυτικά:
Ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κατηγόρησε τον κ. Καλογιάννη για ασυνέπεια λόγων, καθώς όπως εξήγησε οι ανακοινώσεις του για χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 55 εκατ. ευρώ έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «κράτους μπαταχτσή». Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του λόγου του, ανέφερε πως «σας ζαλίζει ο αριθμός κύριε Καλογιάννη πράγματι γιατί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζούσατε σε συνθήκες αυτοδιοικητικής ένδειας».
Ο κ. Καλογιάννης είπε πως το ξεκίνημα του κ. Μαμάκου δεν ήταν καλό (παρά τις ευχές του για το αντίθετο λίγο νωρίτερα…) και πως έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης χωρίς να διαβάζει ολόκληρη την τοποθέτησή του για κάποια θέματα. Τον κατηγόρησε για κομματικό διαχωρισμό και είπε πως αυτή η Δημοτική Αρχή ό,τι θετικό έρχεται το επικροτεί και ό,τι αρνητικό βλέπει, του κάνει αρνητική κριτική. «Έχουμε πάρει αποστάσεις από τα κόμματα» του απάντησε.
«ΝΤΟΥΓΡΟΥ» ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Τη συνεδρίαση διέκοψαν μέλη της Συνέλευσης υπεράσπισης της «Κατάληψης Ντουγρού». Εισήλθαν στην αίθουσα και μοίρασαν φυλλάδια με τις θέσεις τους, τις οποίες και διάβασαν στους παρόντες. Ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τις δράσεις τους που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας πως πάντα προτάσσουν την ισότητα και την αλληλεγγύη. Επίσης, διευκρίνισαν πως δεν είναι εκείνοι που βάζουν εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου. Με την αποχώρησή τους, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.
Λίγο μετά, ο κ. Καλογιάννης, τοποθετούμενος επί του ζητήματος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως το Γηροκομείο αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Διευκρίνισε δε πως δεν είναι δημοτική δομή και ότι αποτελεί κληροδότημα. Έκανε γνωστό πως εξασφαλίστηκαν κάποια χρήματα για να γίνει η αναμόρφωσή του για ενοικίαση ή πώληση.
Για το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Πέτρος Κρίκης είπε πως η εκκένωση της κατάληψης με αυτόν τον τρόπο είναι στη λογική της κυβερνητικής κατεύθυνσης να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός και πως η Δημοτική Αρχή ρίχνει νερό στον συγκεκριμένο μύλο.
Η ΠΡΑ.ΞΙ. διά του κ. Γούλα πρότεινε να υπάρχει μια προσέγγιση προς τα παιδιά, ενώ εκ μέρους της Ορμής Ανανέωσης χαρακτηρίστηκε ως ακραία συμπεριφορά η στάση των νεαρών.
ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση βρέθηκε για πρώτη φορά ο κ. Οδυσσέας Μπόρος της παράταξης Λαρισαίων Κοινόν, καθώς πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Αλεξ. Νάρη.
Ο κ. Μπόρος, αφού δήλωσε μεγάλη τιμή να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, μίλησε για την κοινότητα των Ελλήνων της Βορείας Ηπείρου και τον αγώνα τους όλα αυτά τα χρόνια. Πρότεινε μάλιστα να δοθεί το όνομα μιας πλατείας στους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξήγησε πως δεν υπάρχει τέτοιος όρος επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρά μόνο εκείνος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και πως ο όρος δεν χρησιμοποιείται. Ο κ. Καλογιάννης είπε πως θέλει μεγάλη προσοχή ένα τέτοιο θέμα και εν τέλει αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε 15 ημέρες.
ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ
Την παραίτησή της από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπέβαλε και επίσημα χθες πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου η κ. Ρένα Καραλαριώτου, σε μια στιγμή που τη χαρακτήρισε ξεχωριστή. Δήλωσε συγκινημένη και είπε πως κλείνει ένας κύκλος. «Θεωρώ πως έδωσα έναν αγώνα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Ασκήσαμε σωστή αντιπολίτευση, προτάξαμε συνεργασία και ενότητα». Ευχαρίστησε τόσο τους πολίτες όσο και τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη. «Συνεργαστήκαμε για το καλό της Λάρισας», όπως είπε, και έδωσε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον τόπο και τον άνθρωπο.
Από την πλευρά του ο κ. Μαμάκος είπε για την κ. Καραλαριώτου πως αποδείχθηκε συνεπής με τη στάση της και ότι με αυτόν τον τρόπο διατήρησε την πολύτιμη ενότητα στην παράταξη. «Το φορτίο πλέον που έχω στην πλάτη μου είναι μεγάλο. Δεσμεύομαι πως σε συνεργασία με τους συναδέλφους θα συνεχίσουμε για να προάγουμε το έργο του Δημοτικού Συμβουλίου» δήλωσε.
Ο κ. Καλογιάννης είπε για την κ. Καραλαριώτου πως πρόκειται για έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους νέους της στόχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass