Προτάσεις για το Σχέδιο Δράσης «Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 2023»

ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ -ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ «JOIST» ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 16:00

Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου των Πολιτών συναντήθηκαν χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, προκειμένου να καταθέσουν σκέψεις και ιδέες για το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης «Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει» για το έτος 2023 και τον ενεργό ρόλο που επιθυμούν να έχουν σε μία ή περισσότερες προτεινόμενες δράσεις.


Η χθεσινή συνάντηση ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της συνάντησης φορέων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή άνω των 100 φορέων, με στόχο να καταρτιστούν τα επόμενα βήματα με διαβούλευση, συνεργασία και δημοκρατικό διάλογο, όπως πορεύεται τα τελευταία χρόνια από το 2015 η Λάρισα, η Πόλη που μαθαίνει.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ερευνήσουν τρόπους συνδιαμόρφωσης προοπτικών για το μέλλον για μια πόλη βιώσιμη με ευημερία και εξωστρέφεια. Στο ίδιο πλαίσιο χθες πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη δράση στο πάρκο καινοτομίας «JOIST», κατά την οποία το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας, συναντήθηκε με ενεργούς πολίτες και φορείς που ασχολούνται με τη νεολαία.
Στην εκδήλωση οι νέοι παρουσίασαν εναλλακτικά τη Λάρισα σε άλλους νέους και όλοι πήραν τον πρωτότυπο χάρτη «ΜΑΚΕ USE» για να περιηγηθούν και να μάθουν πώς να μαθαίνουν την πόλη τους. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο («ENACTING»), το οποίο διατίθεται ελεύθερα και διευκολύνει την παραγωγή κοινωνικών ντοκιμαντέρ από όλους, έχοντας ως στόχο να αλλάξει ριζικά την εκπροσώπηση και δημοκρατική συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο. Τέλος, οι συμμετέχοντες/-ουσες στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για δυνατότητες συμμετοχής σε πλήρως χρηματοδοτούμενα ταξίδια στην Ευρώπη για νέους και νέες ηλικίας 16-30 ετών μέσω των δικτύων «ROOTS & ROUTES International και Generation Europe», όπου κάθε χρόνο σχηματίζονται διεθνείς κοινότητες νέων καλλιτεχνών και νέων ενεργών πολιτών στα κοινά του τόπου τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass