Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες στη Λάρισα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 15:00

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου υποστήριξης

γυναικών θυμάτων βίας στη Λάρισα, διασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την αύξηση του προϋπολογισμού - από 565.000 ευρώ σε 640.000 ευρώ - για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στη Λάρισα μέχρι τις 31-10-2023, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, όπως πρόσβαση σε πρόγραμμα νομικής βοήθειας. Δικαιούχος φορέας του έργου είναι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ΚΕΘΙ.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 τη λειτουργία 5 Δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών που περιλαμβάνουν: 2 Ξενώνες φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Βόλου και 3 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης στους Δήμους Λαρισαίων, Τρικκαίων και Καρδίτσας.
«Στέλνουμε το μήνυμα “Δεν είσαι μόνη” σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται βία και κακοποιητική συμπεριφορά στο οικογενειακό ή εργασιακό τους περιβάλλον. Είμαστε ένα με την κοινωνία και στηρίζουμε με σεβασμό και ενδιαφέρον την προσπάθεια των γυναικών που βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους, να αντισταθούν στην έμφυλη βία και την κακοποίηση, να βρουν επιστημονική καθοδήγηση και κίνητρο για μια νέα αρχή στη ζωή» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις Επιτροπές Ισότητας των Δήμων και τα Αστικά ΚΤΕΛ οργανώσαμε την πανθεσσαλική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Η ενημέρωση περνά από μπροστά σου». Και χρηματοδοτούμε τη λειτουργία 5 Δομών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες από ειδικούς επιστήμονες σε όλη τη Θεσσαλία, που στηρίζουν στην πράξη την προσπάθεια για μια συνεκτική, ισότιμη και ασφαλή κοινωνία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ωφελούμενες των δράσεων υποστήριξης και αρωγής είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ.). Δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, μια γυναίκα, που υφίσταται οποιασδήποτε μορφής έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις, σε όποια περιοχή κι αν ζει, μπορεί να αναζητήσει αρωγή στο Συμβουλευτικό Κέντρο. Τούτο κρίνεται απαραίτητο, καθώς διασφαλίζονται συνθήκες εμπιστευτικότητας και απορρήτου, που είναι πολλές φορές δύσκολο να επιτευχθούν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά αποτελούν καίριο παράγοντα για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων γυναικών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass