Συγκέντρωση - συλλαλητήριο σήμερα

ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 14:37

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα (19.00) στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Νοεμβρίου. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μάλιστα γι αυτό τον λόγο εξέδωσε ανακοίνωση - κάλεσμα με σύνθημα «Όλοι στον δρόμο του αγώνα για ζωή με δικαιώματα. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα».
Μεταξύ άλλων αναφέρεται σ’ αυτήν ότι «είναι ώρα ευθύνης απέναντι στις δύσκολες ημέρες που περνάμε εμείς και οι οικογένειές μας. Να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με Απεργιακή Απάντηση 9 Νοέμβρη!
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο...
Οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας να είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ! Να είναι για πάρα πολλούς σχεδόν ένα μηνιάτικο τη φορά. Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας για να πιαστούν οι στόχοι της «εξοικονόμησης» ρεύματος. Όταν ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, έχοντας περιορίσει ήδη στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος».
Καλεί μάλιστα όλους τους εργαζόμενους σε οργάνωση και διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας στην οποία αναφέρεται πως «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 - 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας. Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης».
Εν κατακλείδι καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο με κυρίαρχο αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια».
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα ότι θα συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία Λάρισας μαζί με το Εργατικό Κέντρο και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass