ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Καμία σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ

* «Συνεργάζεται με μια ακροδεξιά ΝΔ, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας...»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:39

 

«Παραμένω πιστή στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, αλλά παύω να έχω οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που οραματιστήκαμε, το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονταν την κοινωνική δικαιοσύνη τη στήριξη στους μη προνομιούχους και τον σοσιαλισμό. Η σημερινή του ηγεσία συνεργάζεται με μια ακροδεξιά κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ σαν άλλοθι και μαϊντανό. Πρόκειται για σχέση ταύτισης και συνενοχής σε μια εγκληματική πολιτική οδηγώντας ακόμη και το υπάρχον ΠΑΣΟΚ στη διάλυση...».

Με μια καυστική δήλωση, η δημοτική σύμβουλος Αγγέλα Βαγενά, αποστασιοποιείται πλήρως από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική συμπόρευσης του κόμματος με τη ΝΔ στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας...

Η δήλωση της κ. Βαγενά είναι η εξής:

«...το κόμμα που δεν συμβαδίζει με τον ιστορικό του ρόλο και τα καθήκοντα της τάξης του γίνεται ή διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει ένα έμμεσο όργανο άλλων τάξεων». Εδώ λοιπόν έχουμε μια ιστορική δικαίωση του Λ.Τρότσκι στο βιβλίο του «Τα διδάγματα του Οκτώβρη».

Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το παρελθόν του. Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που είναι νεοφιλελεύθερη, την ακολουθεί κατά γράμμα και ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού αφήνοντας ανέγγιχτους τα λαμόγια, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις πολυεθνικές που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω. Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονταν την κοινωνική δικαιοσύνη τη στήριξη στους μη προνομιούχους και τον σοσιαλισμό.

Όλα αυτά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα κάνει υποτίθεται για τη σωτηρία της χώρας. Δυστυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο. Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχειας και ένας στους δύο το προσεγγίζει, την ίδια ώρα που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χωρίς να επενδύουν στη χώρα, φυγαδεύοντας τα κεφάλαια τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Συνεργάζεται με μια Ν.Δ. που κυριαρχεί μέσα της η ακροδεξιά και που είχε εμφανή γραμμή με τη Χρυσή Αυγή κάτι που φαίνεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων Μπαλτάκου – Κασιδιάρη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού. Η χώρα δεν έχει σωθεί, έχει αποερημωθεί από επενδύσεις. Έχει φτωχοποιηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Ελληνικού λαού και δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η σωτηρία της πατρίδας είναι μύθος, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας έχει καταστραφεί. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος παραμονής σ΄ αυτη την ακροδεξιά κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ σαν άλλοθι και μαϊντανό. Γι’ αυτο τον λόγο λοιπόν όλος ο κόσμος που στήριζε το ΠΑΣΟΚ το έχει εγκαταλείψει ρίχνοντας ένα κόμμα που είχε δύναμη στις γειτονιές στην κοινωνία στους Δήμους και στα συνδικάτα στην κατάρρευση. Γι‘ αυτό τον λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήταν μέλη δεν το υποστηρίζουν κι αυτό φαίνεται από τα ισχνά εκλογικά αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ του 40% έχει φτάσει να παίρνει ποσοστά 4,5 - 5%. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με τη σκιά του ΠΑΣΟΚ του σήμερα του 5,5%. Η σχέση αυτή είναι σχέση ταύτισης και συνενοχής σε μια εγκληματική πολιτική οδηγώντας ακόμη και το υπάρχον ΠΑΣΟΚ στη διάλυση βάζοντας ταφόπλακα στις ιδέες μας, στην ιδεολογία μας, στους αγώνες μας, στα όνειρα μας και στην ίδια μας τη ζωή. Άρα αυτή η ηγεσία δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Εγώ παύω να έχω οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένω πιστή στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, στον αγώνα για μια δικαιότερη κοινωνία που θα στηρίζει τους μη προνομιούχους».

Αγγέλα Βαγενά

δημοτική σύμβουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass