Εγκαινιάστηκε η Γιορτή Κρασιού στη Ραψάνη

ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΡΑΨΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΣΗΜΕΡΑ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2022 15:02

Σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, που αναδεικνύει ολόκληρη την περιοχή, την

κουλτούρα και τη δημιουργικότητά της, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της χαρακτήρισε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τη Γιορτή Κρασιού της Ραψάνης, που άνοιξε χθες τις πύλες της, προσφέροντας κέφι και ραψανιώτικο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, με επίσημο χορηγό το Οινοποιείο Τσάνταλη.
Ο δήμαρχος Τεμπών δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση Ραψανιωτών και επισκεπτών μετά από δύο χρόνια διακοπής, λόγω της πανδημίας και σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προώθηση και υλοποίηση αρδευτικών έργων στην περιοχή, που θα στηρίξουν και την αμπελοκαλλιέργεια, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Η Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης διοργανώνεται από τον Δήμο Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης με φορείς της περιοχής στην είσοδο του χωριού (Αγία Τριάδα) στις 9 το βράδυ. Μετά την επίσημη έναρξη και την παραδοσιακή επίσκεψη στους εκθέτες ακολούθησε γλέντι με τους Βαγγέλη Πέγιο, Βαλεντίνα Τσακνάκη και Γιώργο Αγγέλη, ενώ σήμερα το γλέντι συνεχίζεται με τον γνωστό λαϊκό ερμηνευτή Γιώργο Μαργαρίτη.


Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ραψάνη, ως τόπος με ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες και με σύμμαχο την αγάπη, το μεράκι και τη σκληρή δουλειά των κατοίκων, κατόρθωσε δικαίως να θεωρείται μία από τις πιο ονομαστές οινοπαραγωγικές περιοχές και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.
Για να διατηρηθεί αυτή η προοπτική και στο μέλλον, είναι απαραίτητο να συνυπάρξουν η παράδοση και η πολύχρονη εμπειρία με τις νέες, σύγχρονες τακτικές καλλιέργειας και προώθησης που αξιοποιούν και προβάλλουν ακόμα περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, κ. Γιώργο Νικολάου και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης, κ. Δημήτρη Ζήλο, με αφορμή τη Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης.
Ο Λαρισαίος βουλευτής καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η αμπελουργία και η οινοποίηση είναι βαθιά ριζωμένες στην περιοχή και εύλογα οι κοινωνικές δραστηριότητες αναδεικνύουν το πολιτιστικό αποτύπωμά τους, το οποίο είναι πλουσιότατο από αρχαιοτάτων χρόνων και σε άλλες γωνιές της ελληνικής γης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass