Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παναγία Δεμερλιώτισσα

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2022 16:00

Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη εορτάστηκε χθες, ανήμερα της εορτής της, η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων (παλιό Δεμερλί, απ’ όπου και ονομάστηκε).


Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Φέτος, οι καιρικές συνθήκες και η βροχή δεν ευνόησε να γίνει η λειτουργία την παραμονή της εορτής στον προαύλειο χώρο, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ενώ επίσης δεν έγινε και η περιφορά της εικόνας στο χωριό γύρω από τους δρόμους του ιερού προσκυνήματος. Μόλις τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, πλήθος κόσμου συνέρεε, ώστε να πάρει τη χάρη και να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Έξω από τον Ιερό Ναό, μετά από δύο χρόνια απουσίας, επανήλθε το καθιερωμένο παζάρι με χαλβάδες, εμπορεύματα και ταβέρνες κ.ά.
Την παραμονή της εορτής το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. Νίκος Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκέβρος, ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Στάικος και μέλη του Τοπ. Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Δραχμάνης, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας, ο πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος και η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass