Από τη Σπάρτη στη Λάρισα για τις απάτες με τα δήθεν τροχαία

Συνελήφθησαν δύο νεαροί Βούλγαροι - Μέσω ταχυμεταφορικής έστελνε με δέμα στον πατέρα του τα κλεμμένα κοσμήματα

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 19:01

Ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για απάτες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παραπέμπονται σήμερα το μεσημέρι δύο νεαροί Βούλγαροι, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης

Ασφάλειας Λάρισας, με αφορμή τις απάτες για τα δήθεν τροχαία ατυχήματα και τη νοσηλεία συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματος.
Οι δύο νεαροί άνδρες, ένας 22χρονος και ένας 31χρονος, συνελήφθησαν προχθές στη Λάρισα, καθώς φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε τετελεσμένες, αλλά και σε απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, όπως σε μια 72χρονη Λαρισαία προχθές, αλλά και σε μια 85χρονη την περασμένη εβδομάδα, από την οποία απέσπασαν μάλιστα το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», ο 22χρονος συλληφθείς έχει αναγνωρισθεί ως ο δράστης που παρέλαβε τη σακούλα με τις 6.000 ευρώ που πέταξε από το μπαλκόνι η 85χρονη Λαρισαία, προκειμένου «γιατρός» νοσοκομείου να «χειρουργήσει» την κόρη της, που υποτίθεται ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα. Στην 85χρονη αποδόθηκε τελικά το χρηματικό ποσό των 3.270 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δύο συλληφθέντων.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος επιχείρησε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών από τη Λάρισα να αποστείλει ένα δέμα στον πατέρα του στη Σπάρτη, δέμα που περιείχε κοσμήματα, τα οποία είχαν αποσπάσει οι δράστες από άλλη γυναίκα – θύμα τους από τη Λαμία με την ίδια απάτη.
Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας «δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 2 άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από αναζητήσεις, ο ένας από τους δράστες εντοπίστηκε στις 20-08-2022 το μεσημέρι κοντά σε ξενοδοχείο, όπου διέμενε, και ακινητοποιήθηκε.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.270 ευρώ, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε, αποτελεί μέρος του ποσού που παρελήφθη από την παθούσα, στην οποία και αποδόθηκε, 1 νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 0,1 γραμμαρίου, 1 χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους 3,83 γραμμαρίων, ποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, βάρους 0,79 γραμμαρίων, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, στις 20-08-2022 το μεσημέρι στη Λάρισα, οι δράστες, ενεργώντας πανομοιότυπα, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα μία ηλικιωμένη ημεδαπή. Παράλληλα, και πάλι με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, τη 17η-08-2022 αφαίρεσαν κοσμήματα ημεδαπής, κατοίκου πόλης της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε δέμα που είχε αφήσει ο ένας συλληφθείς, χθες το μεσημέρι σε μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να αποσταλούν σε συγγενικό του πρόσωπο σε άλλη πόλη της χώρας».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου μετά και την απαγγελία κατηγοριών παραμένουν κρατούμενοι, προκειμένου σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του Αυτοφώρου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass