Γλέντι, βραβεύσεις και νοστιμιές στην 21η Γιορτή Πίτας στον Πυργετό

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2022 15:20

Στην κατάμεστη και προσφάτως ανακαινισμένη πλατεία του Πυργετού «Βάιος Μαλλιάρας»

στην 21η Γιορτή Πίτας στον Πυργετό παρευρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.
Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ήταν αρκετοί κάτοικοι του Πυργετού και επισκέπτες από τις περιοχές του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας που κατέκλυσαν την όμορφη πλατεία του χωριού. Στη γιορτή συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού και το φιλοξενούμενο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φίλων και Κρητών «ο Ερωτόκριτος» του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα που αποτελούνταν από τους μουσικούς Κωνσταντίνο Κωστούλη, Ελευθέριο Γάλλο, Παναγιώτη Κραϊά, Ιωάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Κούτσια. Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνεχάρη τις γυναίκες που συνέβαλλαν στην οργάνωση και διεξαγωγή της Γιορτής, καθώς δημιούργησαν τις εξαίρετες παραδοσιακές πίτες, που με την ενεργή συμμετοχή τους, προάγουν τη διαχρονική αξία της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Τεμπών πραγματοποίησε τη βράβευση του ιατρού-γυναικολόγου κ. Αθανασίου Καργιώτη για την πολυετή προσφορά του στην Κοινότητα Πυργετού και γενικά στον Δήμο Τεμπών. Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μετά από δύο χρόνια απουσίας επανερχόμαστε δυναμικά με μία ακόμη Γιορτή, τη Γιορτή Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού και επίκεινται και άλλες εκδηλώσεις στις περιοχές του Δήμου μας».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου Αθανάσιος Βλάχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτριος Μαϊμάρης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών Γεώργιος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος Χρήστος Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζαρδούκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού Αθανάσιος Λαΐνας, οι τοπικοί σύμβουλοι Βασιλική Γιάνναρου και Μιχάλης Μάγγας, πρόεδροι φορέων, Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass