Ορίσθηκαν οι επικεφαλής Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων στο δήμο Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:26

 

Στον ορισμό των διοικητικών συμβουλίων, σε δημοτικές επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα  προχώρησε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας διευθετώντας έτσι μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες στη διοικητική δομή της νέας δημοτικής αρχής.

Συμβούλια που ορίσθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις, αφού προηγήθηκε συνάντηση των παρατάξεων, με εξαίρεση το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), όπου διαφώνησε η «Λαϊκή Συσπείρωση»  με τη συμμετοχή των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Με τον δημοτικό σύμβουλο Π. Κρίκη να επικρίνει τον δήμαρχο για «αθέτηση όρκων και συμμετοχή ΜΚΟ» και τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να του απαντά τονίζοντας πως «κάνετε προσωπική επίθεση» και ότι «οι Ενεργοί Πολίτες δεν είναι ΜΚΟ, μην εκτίθεστε». 

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχαν ανεβεί νωρίτερα όταν ο  σύμβουλος της πλειοψηφίας Μάνθ. Σαρρής, με αφορμή υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και υπερασπιζόμενος  τη δημοτική αρχή ζήτησε να μη δημιουργηθεί «η εντύπωση της ελλειμματικής αγωνιστικότητας» για να του απαντήσει ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές ότι «πρόκειται για απαράδεκτη τοποθέτηση» και πως «το εργατικό κίνημα δεν χρειάζεται νουθεσίες».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη μαζική παρουσία μελών της διοίκησης του ΕΚΛ, Σωματείων της δύναμής του και μελών Λαϊκών Επιτροπών. Με τον κ. Τσιαπλέ να ζητά να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης υπόμνημα του ΕΚΛ που περιελάμβανε 12 αιτήματα για την ανακούφιση των ανέργων (μείωση τελών, μείωση λογαριασμών ΔΕΥΑΛ κλπ), ζητώντας επίσης από το δήμο Λαρισαίων να συνδράμει οικονομικά στη μίσθωση λεωφορείων προκειμένου Λαρισαίοι να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Για να χαρακτηρίσει τέλος «απαράδεκτο το γεγονός ότι, στην είσοδο του δημαρχείου, μας υποδέχθηκαν αστυνομικοί».

Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο δημαρχείο με αφορμή πορεία διαμαρτυρίας (σ.σ. στο πλαίσιο  εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής) και πως ο ίδιος ζήτησε «να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από το δημαρχείο και να μην κατέβουν τα ρολά ασφαλείας».

Ως προς το αίτημα του ΕΚΛ ο κ. Καλογιάννης, αντιπρότεινε το θέμα να συζητηθεί σε μια από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού πρώτα οι Υπηρεσίες του δήμου εξετάσουν συγκεκριμένα τα αιτήματα και απαντήσουν τεκμηριωμένα για να σημειώνει επίσης ότι «υπάρχει δυνατότητα μείωσης των τελών».

Την πρόταση του κ. Καλογιάννη υιοθέτησαν σε γενικές γραμμές και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και έτσι το θέμα σε συζητηθεί αργότερα. Ο κ. Καλογιάννης απέρριψε τέλος το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του ΕΚΛ προκειμένου να μισθώσει λεωφορεία, σημειώνοντας ότι «το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει αντίστοιχες δράσεις στους δήμους και πως δεν εγκρίνονται σχετικές δαπάνες», με τα μέλη του ΕΚΛ να αποχωρούν μαζικά, όπως προσήλθαν, μετά την πολιτική αντιπαράθεση των Σαρρή – Τσιαπλέ. 

ΔΙΜΗΝΙΤΕΣ

Πριν την ημερήσια διάταξη και με αφορμή το θέμα των προσλήψεων τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν λαθροχειρίες σε ότι αφορά στις αιτήσεις των υποψηφίων» και κάλεσε τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης «να συμμετάσχουν στη 1 σήμερα το μεσημέρι στη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Με εξαίρεση τη διαφωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (σ.σ. της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ) για τη ΔΗΚΕΛ και τις Σχολικές Επιτροπές, τα υπόλοιπα Δ.Σ. δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, συγκροτήθηκαν με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη ΔΕΥΑΛ, πρόεδρος (εκ του νόμου) αναλαμβάνει ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, αντιπρόεδρος ο Θεόδ. Καφφές και μέλη: Γ. Ζούτσος, Κ. Πράππας, Β. Αρχοντής, Αστ. Χλωρός, Ντ. Διαμάντος, Ρένα Καραλαριώτου, Κων. Καλαμπαλίκης. Στο ΔΣ θα ορισθούν επίσης εκπρόσωποι του ΕΚΛ και του Συλλόγου Εργαζομένων ενώ υιοθετήθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μετάσχει εκπρόσωπος της, ως παρατηρητής .

Στη ΔΗΚΕΛ, πρόεδρος ο Ν. Αντωνίου, αντιπρόεδρος ο Δημ. Μπαμπαλής και μέλη: Ι. Σκαπέρδας, Κων. Παπαγούλης, Δημ. Λιόλιος, Βαγγ. Κυριτσάκας, Β. Παπαδημητρίου, Ελευθερία Τζανακούλη και Αικατερίνη Ζιαζιά, εκπρόσωπος των «Ενεργών Πολιτών» και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Στο «Θεσσαλικό Θέατρο» πρόεδρος η Βιβή Τσεκούρα, αντιπρόεδρος ο Παν. Σάπκας  και μέλη: Ζωή Καλαφάτη, Δημ. Δημητρούλιας, Θ. Μπεχλιβάνης, Δημ. Γεωργάκης, Μαρία Αγραφιώτη, Ευάγγ. Μάτος και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πρόεδρος η Ασπα Σουλούκου και μέλη: Στ. Παπανώτας, Κ. Κεδράς, Β. Ζωγράφος, Αριστέα Φούκα, Στ. Μπαλής, Κ. Τσιαούσης, Αστ. Φανίκος, Κ. Νάστας, Αντ. Πράπας, Β. Μητσιούλας, Χρ. Τσούλκας, δυο αρχαιότεροι διευθυντές δημοτικών σχολείων και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

Στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πρόεδρος ο Θωμ. Δαούλας και μέλη: Α. Παπαδημητρίου,Ευάγγ. Παλούκας, Σοφία Γκουνέλα, Κ. Οικονόμου, Μάγδα Συρόγλου, Εφη Μαγαλιού, Ι. Ηλιούδης, Κ. Λυγούρας, Β. Παπαδημητρίου, Ν. Παράσχος, δυο διευθυντές σχολείων, ένας εκπρόσωπος των γονέων και ένας των μαθητών.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα πρόεδρος (εκ του νόμου) ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, αντιπρόεδρος η Αννυ Ψαρά και μέλη: Βικτωρία Λύτρα, Τζένη Μπαμπαλή, Β. Ζησόπουλος, Βάια Παληοτζίκα, Χρύσα Βουλγαράκη, Μ. Ξημερομερίτη, Αθ. Χατζηαβραάμ και Αικατερίνη Γκρίμπα.  Με τους συμβούλους, Κων. Τζανακούλη και Ντ. Διαμάντο, να σημειώνουν την επιφύλαξή τους για τις προβλεπόμενες θέσεις, από τη διαθήκη του δωρητή.

Στο ΔΩΛ πρόεδρος ο Παν. Σάπκας, αντιπρόεδρος Απ. Σουρλαντζής και μέλη: Α. Ζαφειρίου, Κ. Ρεβήσιος, Στ. Σαϊτης , Θ. Καρυώτης, Νικ. Φασούλας, Σοφία Ζαχαρή, Φραντζή Σαμαρίνα, Μαρία Νούσια.  Διευκρινίζεται πως για όλα τα ΔΣ ορίσθηκαν και αναπληρωματικά μέλη.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για την υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γ. Τσιαπλέ να σημειώνει τα οφέλη του έργου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης και υπαγωγής της πρότασης του εμπορικού κόσμου, στο επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) είναι η σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής.  

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Στο μεταξύ ένα από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν χθες βράδυ ήταν και η ματαίωση του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «εγκατάσταση και λειτουργία αναβαθμισμένου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμιο Λαρισαίων».

Το έργο προκηρύχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης  «η νέα δημοτική αρχή δεν θα υπογράψει τη σύμβαση αφού βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας» και η οποία συμπεριλαμβάνει και το θέμα της στάθμευσης. «Μελετάμε ήδη σοβαρές αλλαγές στη λειτουργία του Κέντρου της πόλης, το εξετάζουμε συνολικά και για το λόγο αυτό δεν θα υπογραφεί η σύμβαση» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Εκτός ημερήσιας διάταξης τέλος επρόκειτο να συζητηθεί και η πρόταση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας για μη αποστολή στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον έλεγχο νομιμότητας στη μετατροπή των συμβάσεων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass