«Να εκπαιδευτούν εργάτες γης στις αγροτικές φυλακές»

* ΜΑΞΙΜΟΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2022 15:41

Στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του θεσμού των Αγροτικών Φυλακών για την εκπαίδευση αγρεργατών, εργατών γης, που λείπουν από την ελληνική περιφέρεια, γεγονός που θα συμβάλει και στη μετέπειτα επανένταξη κρατουμένων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας

Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Προετοιμασία επανένταξης και μετασωφρονιστική μέριμνα».  Απευθυνόμενος στον παριστάμενο γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι έλαβε τον λόγο για να συνηγορήσει «στην αποστολή που επιτελούν οι αγροτικές φυλακές, όχι μόνο γιατί προσφέρουν μια δημιουργική διέξοδο σε έγκλειστους, επιβραβεύοντας τη συνετή «θητεία» έγκλειστων στα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά για έναν επιπλέον λόγο. Ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από την ελληνική περιφέρεια, γνωρίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη εργατών γης. Χρειαζόμαστε περισσότερους εργάτες γης, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, που παγκοσμίως υπάρχει ένα ζήτημα απειλής επισιτιστικής κρίσης, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Επομένως, δεν πρέπει να μείνει ακαλλιέργητη σπιθαμή γης στην ελληνική επικράτεια και να υπάρχει δυνατότητα συγκομιδής όλων των καρπών. Τούτων ούτως εχόντων, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πληρότητα στις Αγροτικές Φυλακές, υπό την έννοια ότι η «θητεία» σε αυτές είναι και μία εκπαίδευση, είτε αλλοδαπών είτε και ημεδαπών εγκλείστων, μια εξοικείωση με την καλλιέργεια της γης και την αγροτική ενασχόληση. Αυτό, με τη σειρά του, θα συμβάλλει θετικά στην επανένταξή τους την επαύριο του απεγκλεισμού τους από τις Φυλακές, καθώς θα έχουν την εμπειρία της άσκησης ενός επαγγέλματος, του εργάτη γης. Είναι νομίζω σημαντικό να έχουμε αυτήν τη δυνατότητα, ενδεχομένως, να υπάρχει και περισσότερη εξειδίκευση εντός των Αγροτικών Φυλακών, να υπάρχουν και σεμινάρια και περαιτέρω εκπαίδευση στις ανάγκες που έχουμε εργατών γης στην ελληνική περιφέρεια».
Απαντώντας στον κυβερνητικό βουλευτή ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε την Επιτροπή ότι «ήδη έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», διότι, εντάξει η διαχείριση των Φυλακών, αλλά είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5-10 εξειδικευμένοι γεωπόνοι, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο έργο της διαχείρισης τέτοιων Καταστημάτων Αγροτικών Φυλακών. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, την τεχνική συμβουλή πιο εξειδικευμένων οργανισμών και φορέων, όπως είναι ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», αλλά και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Και με αυτό, σε 2 εβδομάδες, υπολογίζουμε να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να μας παράσχει την υποδομή, κυρίως όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Αγροτικά Καταστήματα και να βοηθήσουν τη διαχείριση του ζωικού και του φυτικού κεφαλαίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass