Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2022 9:09

Πανθεσσαλική Σύσκεψη Συνταξιούχων Θεσσαλίας


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΛ
Πανθεσσαλική Σύσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνταξιούχων Θεσσαλίας που ανήκουν στη ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) με την παρουσία εκπροσώπων των Ομοσπονδιών από Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 π.μ. σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Θέμα της σύσκεψης είναι η οργάνωση της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 24 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση ΓΕΧΑ
Το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας πανηγυρίζει αύριο Σάββατο. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και μνημόσυνα λόγω Ψυχοσάββατου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθ. Γαζή. Αναχώρηση από Κατασκήνωση 12 μ. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621.685).

 

Εκδήλωση της Ε.Δ.Υ.ΘΕ.
για την ερημοποίηση και την ξηρασία
Η Επιτροπή για τη Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση της ερημοποίησης και της ξηρασίας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η Θεσσαλία μπροστά σε απειλές και ευκαιρίες από τη δραματική κλιματική, ενεργειακή και διατροφική κρίση, που βιώνουμε». Ομιλητές της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. στη Λάρισα (Καψούρη 4), θα είναι οι Νίκος Δαναλάτος, καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Γεωργία και κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι Ερημοποίησης της Θεσσαλίας», Γιώργος Μιγκίρος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η μακροχρόνια υδατική «αρρυθμία» της Θεσσαλίας απαιτεί άμεσες και δραστικές λύσεις με έργα, που θα στοχεύουν στην ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της και παράλληλα θα την προστατεύουν από την επερχόμενη ερημοποίησή της», Νίκος Μαμάσης, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ: «Η μετρίαση του υδατικού και ενεργειακού προβλήματος της Θεσσαλίας μέσα από την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας», καθώς και εκπρόσωπος της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.

 

Συναντήσεις για μέλλουσες μητέρες
ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Την επανέναρξη των  ενημερωτικών συναντήσεων με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του εμβρύου, τον τοκετό, τη φροντίδα του βρέφους και τον μητρικό θηλασμό ανακοίνωσε χθες το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Οι έμπειρες μαίες της Κλινικής ενημερώνουν τις μέλλουσες μητέρες για τα στάδια και την εξέλιξη του τοκετού, καθώς και για τη φροντίδα του μωρού, ενώ η Σύμβουλος Γαλουχίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με πολύχρονη πρακτική εμπειρία λύνει κάθε απορία και προετοιμάζει τις μέλλουσες μητέρες για τη μοναδική εμπειρία του μητρικού θηλασμού.
Συμπληρωματικά η διατροφολόγος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εστιάζει σε συμβουλές, ώστε κάθε εγκυμονούσα να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί πλήρως για μια ισορροπημένη διατροφή που απευθύνεται ξεχωριστά στις ανάγκες κατά την κύηση και έπειτα κατά τον θηλασμό.
Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στην ευρύχωρη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, στο ισόγειο της Κλινικής, όπου τα μέτρα ατομικής προστασίας τηρούνται με αυστηρότητα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συναντήσεις είναι διήμερες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 17:00 – 19:00:
Για πληροφορίες και κλείσιμο θέσεων καλέστε στο 2410-996.000 ή επισκεφθείτε το site https://bit.ly/3tcZo

 

Εκλογές στο Π.Κ. εργαζομένων και συνταξιούχων ΔΕΗ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής προκήρυξε το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΔΕΗ Λάρισας την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην αίθουσα της Λέσχης επί της οδού Αστεριάδη και Ικαρίας, Συνοικία Νεράιδα και από ώρα 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές έως τις 14-6-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 μ.μ. στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Ιωάννη Γούσιο, Αργύρη Ζαχαράκη και Περικλή Μπόκοτα. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των εκλογών θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και οι ανάλογες προφυλάξεις σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Λειτουργίες στην Αλεξανδρινή
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλεξανδρινής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στις 7:30 το πρωί. Αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου (Ψυχοσάββατο), στις 6:00 το απόγευμα, στον ίδιο ναό, ιερέας θα τελέσει τρισάγια για προσφιλή πρόσωπα. Παρακαλούνται οι κάτοικοι του οικισμού να υποστηρίξουν την προσπάθεια της τοπικής Επιτροπής.

 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εορτάζει τον Αγιο Λουκά
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εορτάζει τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, στη μνήμη του οποίου τιμάται το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων, σήμερα Παρασκευή και ώρα 7:00 μ.μ., θα γίνει η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.
Ανήμερα της εορτής, αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου, θα τελεστεί το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. η Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

 

Δωρεές
Η οικογένεια Ελευθερίου Δαμαλά προσέφερε 200 ευρώ εις μνήμην της συζύγου και μητέρας Σταυρούλας Δαμαλά – Μπαζούλη. Εις μνήμην της ιδίας, η κ. Νίκη Κεφαλέα προσέφερε 50 ευρώ και οι κυρίες Σταυρούλα Δανιήλ Δασαργύρη και Νίτσα Δανιήλ Νταμάνη 80 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass