Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2022 15:11

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για παράλια

Από το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας έγινε γνωστό ότι το τριήμερο του Αγίου

Πνεύματος Σάββατο 11, Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, καθώς και το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 για Αγιόκαμπο - Βελίκα θα ισχύουν τα παρακάτω δρομολόγια:
ΣΑΒΒΑΤΑ (11 και 18 Ιουνίου)
ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ-ΒΕΛΙΚΑ: 07.15’ - 09.30’ - 11.00’ - 13.30’- 15.00’- 18.00’.
ΑΠΟ ΒΕΛΙΚΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 09.15’ - 11.15’ - 12.45’ - 16.00’ - 18.00’ - 19.30’.
Προστίθενται τα δρομολόγια Αγιά-Λάρισα ώρα 12.00’ και ώρα 20.15’.
ΚΥΡΙΑΚΕΣ (12, 13 Αγ. Πνεύματος και 19 Ιουνίου)
ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ-ΒΕΛΙΚΑ: 09.30’- 11.00’- 13.30’- 15.00’- 18.00’.
ΑΠΟ ΒΕΛΙΚΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 11.15’- 12.45’- 16.00’- 18.00’- 19.30’.
Το δρομολόγιο Λάρισα-Αγιά ώρα 16.00’ γίνεται ώρα 15.00’, το δρομολόγιο Αγιά - Λάρισα ώρα 10.15’  γίνεται ώρα 12.00’ και προστίθεται το δρομολόγιο Αγιά-Λάρισα ώρα 20.15’. 
Επίσης, το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας ενημερώνει το επιβατικό του κοινό ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Σάββατο 11, Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, καθώς και το Σαββατοκύριακο 18, 19 Ιουνίου 2022 για Πλαταμώνα θα ισχύουν τα παρακάτω δρομολόγια:
ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ: 09.30’-11.30’-13.00’-14.30’-19.00’.
ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 10.40’-12.40’-15.40’-18.10’-20.10’.
ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 10.30’-12.30’-15.30’-18.00’-20.00’.

 

Στρατηγικές απέναντι στη διεθνή διατροφική κρίση
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οι πρόσφατες προκλήσεις, όπως η πανδημία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και πολύ περισσότερο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουν οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση, προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα στη διεθνή αγορά των αγροτικών προϊόντων. Καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία συνιστούν κύριες παραγωγικές χώρες σιτηρών, καλαμποκιού, ελαιούχων σπόρων, όπως επίσης λιπασμάτων και ενεργειακών πόρων, τα προβλήματα τόσο στην παραγωγή όσο και στο διεθνές εμπόριο αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω επιδείνωση. Η διεθνής αυτή κρίση έχει άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφενός λόγω της αύξησης των τιμών σε επίπεδο καταναλωτή και αφετέρου στην αύξηση του κόστους παραγωγής των βασικών αγροτικών προϊόντων και κατ’ επέκταση των τροφίμων. Η άμβλυνση των δυσμενών αυτών επιπτώσεων διαφαίνεται ότι θα μπορούσε να καταστεί εφικτή τόσο με τη χάραξη κατάλληλων εθνικών πολιτικών όσο και με την επίτευξη μιας εποικοδομητικής και αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα αύριο 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα (Γρίβα 11-13), ώρες 11 π.μ. - 5 μ.μ) με θέμα τις «Tοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάλυση των επιμέρους ζητημάτων της κρίσης αυτής, η διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση στρατηγικών αντίδρασης της εφοδιαστικής αλυσίδας των τροφίμων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Πολύμερος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) συντονίζει την ημερίδα και ο καθηγήτης Δημήτρης Ψαλτόπουλος (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος. Οι καλεσμένοι ομιλητές είναι σημαντικά στελέχη από διεθνείς Οργανισμούς και Πανεπιστήμια. Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του αγροδιατροφικού τομέα (αγρότες, γεωπόνους, σύμβουλους επιστήμονες τροφίμων και διατροφής, φορείς αγροτικών συνεταιρισμών, φορείς του δημοσίου, εταιρείες τροφίμων), αλλά και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων σήμερα και ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, ενώ αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (7:00 π.μ.), ενώ το απόγευμα στις 8:00 μ.μ. η Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις γίνονται μια μέρα νωρίτερα λόγω Ψυχοσάββατου.

 

Aιμοδοσία της ΕΟΔΥΑ

Η ΕΟΔΥΑ έχει προγραμματίσει την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της νεοσύστατης τράπεζας αίματος, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και θα γίνει στη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια (Θ. Φαρμακίδου & Ρ. Φεραίου, πρώην Αγροτικό Ιατρείο). Το μήνυμα της αιμοδοσίας είναι: «Δεν ξεχνάμε αυτούς που έχουν Ανάγκη». Πληροφορίες – διευκρινίσεις παρέχονται από τους υπεύθυνους εθελοντές Αιμοδοσίας της ΕΟΔΥΑ, κ. Μπέγα Αλμπέρτο, τηλ.: 6937-489.933 και Σακαβού Αγλαΐα (Λίτσα), τηλ.: 6979-107.527, καθώς και στο aimodosia.eodia@gmail.com.

 

ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ BRAVO AWARDS
Ψήφο στον Σύλλογο Γονέων με Αυτισμό

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας καλεί όλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να στηρίξουν την υποψηφιότητά του στα φετινά Bravo Awards. Ο Σύλλογος συμμετέχει με το έργο «ΔικαίωμΑ: Διαδικτυακή νομική βάση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό και επιμόρφωση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αυτά». Το «ΔικαίωμΑ» http://dikaioma.autismthessaly.gr με το σύνολο του περιεχομένου και των πληροφοριών λειτουργεί ως πρότυπη διαδικτυακή νομοθετική βάση για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, καθώς και των επαγγελματιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περιλαμβάνει αφενός μεν νομοθετικές διατάξεις που αφορούν ή άπτονται των ζητημάτων του αυτισμού, αφετέρου χρήσιμες απαντήσεις σε και κατά καιρούς συχνά ερωτήματα που τίθενται προς τον φορέα. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-613.112, εσωτερικό 2.
Το περιεχόμενο της Νομικής Βάσης και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν έχουν ως αποτέλεσμα την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πληθώρα διάσπαρτων νόμων και κανονιστικών διατάξεων δυσκόλευε τη διεκδίκηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό. Ο φορέας με το έργο «ΔικαίωμΑ» συνέβαλε στη λύση, δημιουργώντας μία εύχρηστη διαδικτυακή νομική βάση, η οποία παρέχει πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.
Με ένα κλικ ΕΔΩ μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 12 Ιουνίου και να αναδείξετε το «ΔικαίωμΑ», προκειμένου να διακριθεί στον θεσμό των Bravo Awards.
Τα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022 είναι ένας Θεσμός Κοινωνικού Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αναπτύσσεται στη χώρα με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, τοπικής αυτοδιοίκησης, Κοινωνίας Πολιτών και Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

 

 Απορρίφθηκαν ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχων Covid-19

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας απορρίφθηκε χθες το αίτημα των «συμβασιούχων Covid», που εργάζονταν στον Δήμο Λαρισαίων, για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής επί των ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου.
Ειδικότερα αίτημα κατέθεσε χθες εκ νέου μια ομάδα συμβασιούχων που είχε προβεί σε αυτήν την ενέργεια πριν λίγες μέρες και επίσης είχε απορριφθεί, καθώς και ένα ποσοστό συμβασιούχων που συμμετείχαν για πρώτη φορά. Οι ίδιοι δε επικαλέστηκαν και την ομόφωνη απόφαση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων να παραμείνουν στις δουλειές τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν χθες οι αντιδήμαρχοι Θαν. Αδαμόπουλος, Παν. Νταής και Γιάννης Αλεξούλης.

 

Αγρυπνία του Αγίου Πνεύματος στον Αγ. Αχίλλιο

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο Ιερά Αγρυπνία, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην κατασκήνωση ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Σάββατο 11 Ιουνίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και μνημόσυνα λόγω Ψυχοσάββατου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθ. Γαζή. Αναχώρηση από Κατασκήνωση 12 μ. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621.685).


Προσκύνημα στην Πάτμο

Πενταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο και την Κω πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Αχιλλίου, από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στον π. Ραφαήλ, στο τηλέφωνο 2410-537.159 και στο email:
inaagr@gmail.com.


Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

ΠΟΙΟΙ ΛΑΧΝΟΙ ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κλήρωση του λαχνού της ΕΕΔΥΕ για το 2022, που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα από τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης.
Οι τυχεροί αριθμοί, που κληρώθηκαν, είναι οι εξής:
-33595 που αντιστοιχεί σε ένα αυτοκίνητο HYUNDAI i10, 1,2 lt, 84 hp και διακινήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής.
-08861 που αντιστοιχεί σε μια τηλεόραση HITACHI 32” Android HD 32HAE 2350, smart TV και διακινήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.
-21089 που αντιστοιχεί σε ένα tablet LENOVO M10X605LC 10.1” LTE-3GB/32GB State Black και διακινήθηκε από την ΕΔΥΕΘ (Θεσσαλονίκη).
-15225 που αντιστοιχεί σε μια ετήσια συνδρομή βιβλίων από τις εκδόσεις «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» και διακινήθηκε από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την ανάπτυξη της δράσης και των πολύμορφων, αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της ΕΕΔΥΕ σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass