«Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας εργαζομένων της Eurobank στη Θεσσαλία»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2022 15:02

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης,

σχετικά με την αδήριτη ανάγκη προστασίας των εργαζομένων της Τράπεζας Eurobank στη Θεσσαλία, πολλά υποκαταστήματα της οποίας οδηγούνται σε κλείσιμο, κατέθεσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Αναλυτικά, στο κείμενο της ερώτησης, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«...Η απόφαση για κλείσιμο 76 καταστημάτων, από το 2022 έως σήμερα, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της τράπεζας για το εργασιακό τους μέλλον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των συλλόγων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, είναι η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας να προχωρήσει σε πιεστικές «προτάσεις» προς 18 υπαλλήλους της στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα), προκειμένου να αποδεχτούν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και να αποχωρήσουν ή να μετατεθούν σε Αττική ή Θεσσαλονίκη στη βάση κάποιων οικονομικών κινήτρων.
Οι απαντήσεις, μάλιστα, στις «προτάσεις» της Τράπεζας έπρεπε να υποβληθούν εντός ολίγων ωρών! Επιπλέον, όσοι δεν αποδέχονται μία από τις δύο «προτάσεις» της Τράπεζας, φαίνεται ότι έχουν γίνει αποδέκτες απειλής, με «προειδοποιητική καταγγελία» της σύμβασης εργασίας ως «έσχατο μέσο».
Όμως, η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα συνιστά μορφή δημόσιου αγαθού, ενώ θεωρείται κρίσιμος παράγοντας και για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέταξε την πρόσβαση στην αγορά χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών στον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Είναι αυτονόητο ότι η μείωση των τραπεζικών καταστημάτων έχει αρνητική επίδραση στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού, ειδικά των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα αγροτικών και νησιωτικών περιοχών.
Στο πλαίσιο αυτό, ρωτάμε τους συναρμόδιους Υπουργούς, μεταξύ άλλων:
* Ποια είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την εξάλειψη των φαινομένων τραπεζικού αποκλεισμού που δημιουργούνται στον πληθυσμό από τη συνεχιζόμενη μείωση του δικτύου καταστημάτων;
* Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες θα λάβουν για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της Τράπεζας Eurobank, δεδομένης της μεγάλης συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων;».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass