Ζεστό χρήμα 1 εκατ. για αποζημιώσεις στα Φάρσαλα

ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ ΑΝΔΡ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2022 15:54

Για τις καταστροφές, που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες των Δήμων Φαρσάλων και Τυρνάβου από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.


Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε εκτενέστερα στις ζημιές, που σημειώθηκαν σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων, όπως βαμβάκι, ψυχανθή, δημητριακά, τομάτα, στην επαρχία Φαρσάλων και αμπέλια και δενδρώδεις καλλιέργειες, στην επαρχία Τυρνάβου.
Επισήμανε, ιδιαίτερα, τον προβληματισμό των αγροτών των Φαρσάλων, υπενθυμίζοντας ότι παραγωγοί στην επαρχία αναμένουν ακόμη να αποζημιωθούν, τόσο από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» όσο και από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως παγετό, χαλάζι και βροχή, που έπληξαν την περιοχή την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021.
Ο Χρήστος Κέλλας στάθηκε στην ανάγκη άμεσης καταβολής των εκκρεμών αποζημιώσεων του ‘21, αλλά και γρήγορων και δίκαιων εκτιμήσεων για τις πρόσφατες καταστροφές. Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, χαρακτήρισε ως επιτακτική την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του τοπικού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ με προσωπικό, για να “τρέξουν” οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι μέσα στον Ιούνιο θα εκταμιευθούν 987.000 ευρώ για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, στα Φάρσαλα, από τις περσινές, ακραίες καιρικές συνθήκες.
Σχετικά με την ενίσχυση του ΕΛΓΑ Λάρισας με προσωπικό, διαβεβαίωσε ότι δρομολογείται η στελέχωσή του με 15 εποχικούς υπαλλήλους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Ο Χρήστος Κέλλας, στη συνέχεια, επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, στον οποίο μετέφερε την αγωνία παραγωγών του Νομού Λάρισας, σχετικά με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης και το 2023, ιδιαίτερα σε προϊόντα, για τα οποία υπάρχει έντονη φημολογία ότι “κινδυνεύουν” με απένταξη, όπως βιομηχανική ντομάτα, μήλα, ζαχαρότευτλα, συµπύρηνο ροδάκινο, καρποί µε κέλυφος, κ.ά.
Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι όλα τα προϊόντα που λαμβάνουν σήμερα συνδεδεμένη ενίσχυση θα συνεχίσουν και το 2023, ενώ στη σχετική λίστα θα προστεθούν και νέα, που χρειάζεται η χώρα μας, για να εξασφαλίσει τη διατροφική της αυτάρκεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass