Τίμησαν τους εκτελεσθέντες πατριώτες του «Ορμάν Μαγούλα»

ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 20:57

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις τιμήθηκαν οι σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 31 Μαΐου 1944 στη θέση Ορμάν Μαγούλα στον οικισμό του Κάτω Δασολόφου.
Χθες, ο Δήμος Φαρσάλων διοργάνωσε στον τόπο θυσίας, τελετή για τη «μαύρη» επέτειο των 78 ετών από τη θηριωδία, η οποία ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Νικόλαο Γεωργουλόπουλο.


Ακολούθησε ο συγκινητικός χαιρετισμός του πρώην δημάρχου Πορταριάς Πηλίου, Βασίλη Κοντορίζου, της αντιδημάρχου Φαρσάλων κ. Σοφίας Χατζηπλή που εκπροσωπούσε τον Δήμο, ενώ στα γεγονότα της ημέρας αναφέρθηκε εκτεταμένα η πρόεδρος του Συλλόγου ΣΙΜΕΑ κ. Αγγελική Νικολάου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των 40 εκτελεσθέντων, όπου το «παρών» έδωσε ο κ. Σωτήρης Χαλκιάς, εγγονός του απαγχονισθέντος Σωτήρη Χαλκιά (ετών 56 από Κάτω Λεχώνια Πηλίου) και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Το «παρών» στην τελετή έδωσαν συγγενείς των θυμάτων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς Πηλίου κ. Βασίλης Κοντορίζος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δασολόφου κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Δασολόφου κ. Γεώργιος Σπανός, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δασολόφου και κάτοικοι του Δασολόφου και της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων. Στον τόπο της θυσίας παρευρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) με έδρα τον Βόλο, Αγγελική Νικολάου, ο γραμματέας και ταμίας του Συλλόγου, Απόστολος Αποστολάκης, λοιπά μέλη του Συλλόγου, ο Βίκτωρ Σακκής, μέλος του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ.ά.
Η ΠΕΑΕΑ ΚΑΙ Η ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ξεχωριστή πολιτική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ορμάν Μαγούλα, η ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων και η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων. Στην εκδήλωση μίλησαν για τα γεγονότα ο γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Βασίλης Γρίβας, και το μέλος κ. Κώστας Παπάζογλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass