Χαλάζι έπληξε καλλιέργειες στον Τύρναβο

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 15:49

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε διάρκεια, ένταση και μέγεθος έπληξε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 8 μ.μ. την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, οι οποίες ήταν σε προχωρημένο στάδιο, με αρκετές να βρίσκονται στη διαδικασία της συγκομιδής.


Αμεσα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της ΕΟΑΝΣΛ Στέλιος Τσικριτσής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον επόπτη του Νομού Λάρισας κ. Ιωάννη Καψάλη και σήμερα κλιμάκιο της διοίκησης του Οργανισμού θα περιοδεύσει στην περιοχή.
Η ΕΟΑΣΝΛ με ανακοίνωσή της διεκδικεί αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και άμεσες εκτιμήσεις για γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, αφού είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass