Παραχωρούν δωρεάν δημοτικό χώρο σε μη κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2022 15:20

Επίθεση στη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαπολύει ο Σύλλογος Αμβυκούχων-Αμπελοκαλλιεργητών Δήμου Τυρνάβου, σχετικά με την παραχώρηση δωρεάν δημοτικού χώρου ως έδρα της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής Αστικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ένωση Οινοποιείων και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου».


Ο Σύλλογος Αμβυκούχων Τυρνάβου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «ήταν, είναι και θα είναι έμπρακτα στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών», τους οποίους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και στους αγώνες, διότι «μόνο έτσι μπορούν να έχουν καλύτερη μοίρα».
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου:
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε ως θέμα συζήτησης, μετά από αίτημα των εκπροσώπων της νεοσύστατης μη κερδοσκοπικής Αστικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ένωση Οινοποιείων και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου», την παραχώρηση δωρεάν δημοτικού χώρου ως έδρα της.
Η εισήγηση του δημάρχου κ. Κόκουρα για το θέμα, την οποία και ψήφισαν οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, ήταν θετική. Το ίδιο και οι σύμβουλοι της παράταξης της «Πόλης που Θέλουμε» με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αμάρι να τοποθετείται υπέρ της δωρεάν παραχώρησης δημοτικού κτιρίου.
Σε αντίθεση με τους προηγουμένους, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, έχοντας την πλειοψηφία των συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, καταψήφισαν τη δωρεάν παραχώρηση γραφείων από τον Δήμο στη συγκεκριμένη Αστική Εταιρεία.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι στο καταστατικό της συγκεκριμένης Αστικής Εταιρείας, είναι ξεκάθαροι οι σκοποί της σύστασής της. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, δύο πολύ σημαντικές παράγραφοι, παρόμοιες με τις οποίες συναντάμε σε διαεπαγγελματικές ενώσεις. Όπου αποδεδειγμένα ο μόνιμα χαμένος είναι ο αγροτοκτηνοτρόφος, ενώ μόνιμα κερδισμένοι οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοβιομήχανοι.
Παραθέτουμε τις συγκεκριμένες παραγράφους όπως συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό της:
Παράγραφος Δ. «Συμμετοχή στις διαδικασίες θέσπισης γενικών κανόνων που θα διέπουν τις σχέσεις αμπελουργών, οινοποιών και οινέμπορων, με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία».
Παράγραφος Ζ. «Προστασία ενώπιον πάσης δικαστικής και λοιπές Αρχής στην Ελλάδα και σε Τρίτη χώρα και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης για οίνους Π.Γ.Ε. Τύρναβος και της Γεωγραφική Ένδειξης για αμπελοοινικά προϊόντα Τσίπουρο Τυρνάβου, νομιμοποιούμενης ειδικότερα και ενδεικτικά να ασκεί αγωγές, καταγγελίες, πρόσφυγες, ανακοπές κατά σημάτων, αντιρρήσεις και κάθε νόμιμη ενέργεια προς προάσπιση των γεωγραφικών αυτών ενδείξεων, αλλά και αιτήσεις τροποποίησης των τεχνικών φακέλων αυτών».
Εδώ φαίνεται η υποκρισία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα φώναζε ότι είναι υπέρ του παραδοσιακού Τσίπουρου των αμπελουργών και της ονομασίας του, ότι είναι στο πλευρό των διήμερων με έμπρακτες ενέργειες και ότι είναι υπέρ της τροποποίησης του Τεχνικού Φακέλου Π.Γ.Ε Τσίπουρο-Τσικουδιά, που κατέθεσε το χημείο του κράτους το 2017 με τη συγκατάθεση της προηγούμενης Κυβέρνησης και πετάει απέξω το παραδοσιακό τσίπουρο των αγροτών αμπελουργών.
Το ίδιο ισχύει και για τον επικεφαλής της «Πόλης που θέλουμε» κ. Αμάρι και τους συμβούλους του, που έρχονταν στις αγροτικές κινητοποιήσεις μας σχετικά με το παραδοσιακό τσίπουρο των αμπελουργών. Στην πράξη όμως, με την ψήφο τους εντός Δημοτικού Συμβουλίου, άλλα έδειξαν.
Με την ψήφο τους αυτή, δείχνουν ξεκάθαρα τίνος συμφέροντα στηρίζουν και εξυπηρετούν, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των αμπελουργών και του παραδοσιακού τσίπουρου που παράγεται στα μικροκάζανα της περιοχής.
Σε αυτήν την Αστική Εταιρεία, ιδιώτες συμμετέχουν, εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν γραφεία και με χαμηλό μίσθωμα.
Όπως γραφεία νοικιάζει και ο σύλλογός μας και μια σειρά Συλλόγων, φορέων και εταιρειών που βρίσκονται στον Δήμο Τυρναβου. Θέλουν όμως δωρεάν γραφεία με τη συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας απόφασης δηλαδή που θα σηματοδοτούσε πολλά αν περνούσε, ώστε να εξυπηρετήσουν με τη συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου σκοπούς της Αστικής Εταιρείας.
Αλλά εύλογα γεννάται και η απορία, αν ενημερώθηκαν αναλυτικά σε Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού οι αμπελουργοί που μετέχουν στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου για το καταστατικό της εταιρείας και ότι αν αύριο κατατεθεί πρόταση τροποποίησης του τεχνικού φακέλου Π.Γ.Ε. που να περιλαμβάνει και το παραδοσιακό τσίπουρο των αμπελουργών, ενδεχομένως μέσω της Αστικής αυτής Εταιρείας που μετέχει το Οινοποιείο, να κινηθούν ενάντια στους εαυτούς τους και σε συναδέλφους τους.
Διότι η έννοια του Συνεταιριστικού κινήματος είναι η σύμπραξη αγροτών για ένα καλύτερο αύριο των ιδίων και όχι η συμμετοχή του συνεταιρισμού σε μια Ένωση Ιδιωτών με μεγαλοβιομήχανους του χώρου μέσα, οι οποίοι παράγουν όμοια ανταγωνιστικά προϊόντα, με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος των εταιρειών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass