Ξεκινά η νέα διώροφη πτέρυγα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2014 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:21

Νέα διώροφη πτέρυγα αποκτά το Γυμνάσιο - Λύκειο του Πλατυκάμπου, ενώ ξεκινούν παράλληλα και οι εργασίες ενίσχυσης του υφιστάμενου κτιρίου. Συγκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Στατική ενίσχυση και προσθήκη κατ’ επέκταση στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πλατυκάμπου», προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ.  Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ, ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με την σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ξεκινάει ακόμη ένα νέο έργο που αφορά στην προσθήκη νέων αιθουσών αλλά και διασφαλίζει την στατική επάρκεια του κτιρίου, στο Γυμνάσιο- Λύκειο Πλατυκάμπου. Είναι έργο προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Προστίθενται 7 νέες αίθουσες, δημιουργούνται χώροι ιατρείου, γραφεία καθηγητών, χώροι αποθηκευτικοί, αλλά  και εργαστήριο για τους μαθητές. Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και εμείς σταθήκαμε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εκπονήσαμε την μελέτη, ωριμάσαμε το έργο και τώρα αυτό πλέον ξεκινά. Το σχολείο αυτό, δημιουργεί νέες προοπτικές στην περιοχή και ταυτόχρονα αναβαθμίζει την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημόσιο σχολείο, υλοποιούμε έργα διαγενεακά και ταυτόχρονα με αυτά τα έργα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που η σύμβαση κατασκευής του υπογράφεται την Πέμπτη στην Αθήνα, και αφορά το νηπιαγωγείο της Νίκαιας. Πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ που υλοποιείται μέσω του ΟΣΚ, με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας. Ενώ απευθυνόμενος προς τους δημάρχους της Θεσσαλίας και τις κατασκευάστριες εταιρείες, που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο τρέχον ΕΣΠΑ αλλά και στο μελλοντικό ΕΣΠΑ, καθώς και στην εθνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση που αφορά την επέκταση και την ενίσχυση στατικά του Γυμνασίου- Λυκείου Πλατυκάμπου. Είναι ένα έργο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, που έπρεπε να είχε γίνει πριν αρκετά χρόνια. Στις περιοχές όπως είναι ο Πλατύκαμπος, η Νίκαια, η Χάλκη, χωριά στα οποία αυξάνονται παρά πολύ οι μαθητές, το πρόβλημα χωρητικότητας στα σχολεία είναι αυξημένο γιατί ο κόσμος μετατοπίστηκε εκεί από τα μικρά χωριά. Θα πρέπει σύντομα να δούμε σοβαρά το θέμα της εκπαίδευσης σε όλη την περιοχή». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass