«Μαζί μια Αγκαλιά» στην Κεντρική πλατεία

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 16 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2022 15:07
Από τη συνέντευξη Τύπου Από τη συνέντευξη Τύπου

Με την υπόσχεση των διοργανωτών να θεσμοθετήσουν τη σύμπραξη εθελοντικών

οργανώσεων και συλλόγων, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και την ανάδειξη της Λάρισας ως πανελλαδικό κέντρο εθελοντισμού, ξεκίνησε χθες στην Κεντρική πλατεία η πρωτοβουλία «Μαζί μια Αγκαλιά», που διοργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5.30 έως τις 9 το απόγευμα, θα συνδυάζονται πολλές εθελοντικές δράσεις και ειδικότερα:
* Σταθμός αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
* Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».
* Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
* Περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για επίδειξη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.
* Ειδικός χώρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την οργάνωση με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που διαθέτει.
* Σημείο συλλογής τροφίμων, παιχνιδιών και ειδών πρώτης Ανάγκης.
* Περίπτερα όλων των συλλόγων ασθενών της περιοχής: Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, Σύλλογος Καρκινοπαθών, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, Σύλλογος Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό, Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Περίπτερο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ», Περίπτερο του «ΟΚΑΝΑ» Κέντρο Πρόληψηςτων Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας για ενημέρωση και βοήθεια σε άτομα με εξαρτήσεις, Περίπτερο του «Μake A Wish» - Κάνε μια ευχή Ελλάδος, Περίπτερο του Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, των ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης σακχάρου και πίεσης και με απαντήσεις σε απορίες των πολιτών.
«Η συμμετοχή όλων αυτών των φορέων δείχνει την αξία του εγχειρήματος και μας φέρνει όλους εμάς προ των ευθυνών μας, ώστε στο τέλος να έχουμε προσθέσει έστω ένα λιθαράκι στον διαρκή αγώνα για την ανακούφιση συνανθρώπων μας» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Κουτσούκης, για να προσθέσει ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των Λαρισαίων στις πολλές παράλληλες δράσεις και από το θετικό πρόσημο που θέλουμε να επιτευχθεί για όλους τους φορείς που συμμετέχουν.
Με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου συμφώνησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που χαρακτήρισε μοναδικό το εγχείρημα για να προσθέσει πως: «Είναι μια πρωτοβουλία που αφήνει πίσω της μέλλον, μια πρωτοβουλία με προστιθέμενη αξία για τον άνθρωπο και τη ζωή. Είμαστε όλοι εδώ μαζεμένοι, φορείς, σύλλογοι, εθελοντές, γιατί θέλουμε να ενδυναμώσουμε την προσφορά προς τον άνθρωπο. Και αυτή η πρωτοβουλία θέλουμε να γίνεται κάθε χρόνο. Ο εθελοντισμός είναι ανταγωνισμός προσφοράς. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, απαιτείται συνέργεια, συνεργασία, αλληλεγγύη, προσφορά και τέτοιες εκδηλώσεις είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο. Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση όλων μπορεί να σώσει ζωές».
Από την πλευρά της η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επίκουρη καθηγήτρια Μεταγγίσεων, Παρασκευή Κώτση, συνεχάρη τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία, υποστήριξε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τη βάση για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αναφερόμενη στην αιμοδοσία επισήμανε τα εξής: «Ιδιαίτερα στο κομμάτι της αιμοδοσίας οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Το 75% των ανθρώπων κάποια στιγμή της ζωής τους θα χρειαστούν αίμα και πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευελπιστούμε αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να γίνει θεσμός».
Σημειώνεται ότι στο περίπτερο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας θα υπάρχουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας φαρμακοποιοί για να λύνουν απορίες, να δείξουν πώς λειτουργούν σωστά πολλές από τις συσκευές που διαθέτουν τα φαρμακεία, να ελέγξουν με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος τυχόν αλληλεπιδράσεις φαρμάκων με άλλα φάρμακα και με την τροφή και να ενημερώσουν με τη συνδρομή εντύπων για την κατάχρηση αντιβιοτικών, για την επικινδυνότητα του ήλιου, για την ορθή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί παιδική γωνιά με φουσκωτά παιχνίδια και τραπεζάκια ζωγραφικής με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα συμβάλλει στην εξύψωση της ιδέας του εθελοντισμού. Μεθαύριο Πέμπτη, 12 Μαΐου, οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με μουσική βραδιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass