Ανήλικοι έκλεβαν για να φάνε!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ *ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ *ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 21:00

Απέδρασαν από το Ίδρυμα Ανηλίκων και για να επιβιώσουν έκαναν διαρρήξεις σε καταστήματα μεταξύ των οποίων και εστίασης. Από τα οποία -σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών- έτρωγαν κιόλας, ενώ έκλεβαν από συρτάρια ταμειακών μέχρι τσάντες μεταφοράς προϊόντων

ταχυφαγείου και τηλέφωνα παραγγελιών που συνήθως χρησιμοποιούν οι σερβιτόροι.
Στις ταμειακές μηχανές που έκλεβαν όταν έβρισκαν λιγοστά κέρματα, τότε βολεύονταν σε μια παλιά μονοκατοικία στο κέντρο της Λάρισας, αλλά όταν έβρισκαν μετρητά, τότε διανυκτέρευαν και σε ξενώνα, όπως συνέβη προχθές στο Μεταξοχώρι Αγιάς.
Ο λόγος για δύο ανήλικα αγόρια, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς στην πλατεία του Μεταξοχωρίου, καθώς ανέμεναν το λεωφορείο προκειμένου να μεταβούν στη Λάρισα, ενώ το «βιογραφικό» τους αποδείχθηκε πλούσιο σε (μικρο)κλοπές.
Οι δύο καταγόμενοι από το Ηράκλειο Κρήτης, ένας 17χρονος και ένας 16χρονος, αρχικά συνελήφθησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για διακεκριμένες κλοπές, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.
Ίδρυμα από το οποίο απέδρασαν το απόγευμα της 13ης Απριλίου και μέχρι προχθές που συνελήφθησαν στο Μεταξοχώρι επέστρεψαν στην … ενεργό δράση έχοντας κάνει συνολικά 13 διαρρήξεις, σε καταστήματα στην Αγιά και σε ταξί στο Βόλο, ενώ σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε 10 καταστήματα στο κέντρο της πόλης, όπως και σε δύο αυτοκίνητα στη Λάρισα.
Τα δύο παιδιά -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μια παλιά μονοκατοικία της Λάρισας, στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου και 28ης Οκτωβρίου όπου φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν κατά την παραμονή τους στη Λάρισα. Εκεί βρέθηκαν κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων, συρτάρια ταμειακής μηχανής, μεταλλικό κουτί υποδοχής συρταριού ταμειακής μηχανής, ταμειακές αποδείξεις καταστημάτων που έκλεψαν, τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου, καθώς και ελάχιστα κέρματα.
Στην πραγματικότητα, μεγαλύτερης οικονομικής αξίας ήταν η επιδιόρθωση των φθορών που προκαλούσαν οι δύο ανήλικοι με τα κατσαβίδια που επιχειρούσαν να διαρρήξουν τα καταστήματα, παρά τα χρηματικά ποσά που έκλεβαν αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επρόκειτο για ελάχιστα κέρματα ή μερικές δεκάδες ευρώ. Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς, έχοντας νωρίτερα διαρρήξει δύο καταστήματα. Από το ένα έκλεψαν 450 ευρώ και έτσι το ίδιο βράδυ διανυκτέρευσαν σε ξενώνα μαζί με μία 18χρονη φίλη τους, η οποία αποδείχτηκε πως δεν εμπλέκεται στις κλοπές.
Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της πόλης, παραβιάζοντας εισόδους διέρρηξαν -μεταξύ άλλων- ένα κουρείο από το οποίο πήραν μια ταμειακή μηχανή, ένα αρτοποιείο, ένα κομμωτήριο από το οποίο έκλεψαν κουρευτικές μηχανές, μια πιτσαρία από την οποία έκλεψαν και τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου, μια άλλη πιτσαρία από την οποία έκλεψαν ισοθερμικές τσάντες με τρόφιμα, ενώ τέλος από άλλο κατάστημα έκλεψαν τα φιλοδωρήματα του προσωπικού.
Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ από τη Γ’ Ανακρίτρια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι μεθαύριο προκειμένου να απολογηθούν και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass