«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Μιχ. Τζιατζιάς, επικρίνοντας την Κυβέρνηση, η οποία «βάλλει κατά των τριών πυλώνων του κοινωνικού κράτους»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2022 20:30

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας» τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Μιχ. Τζιατζιάς, μιλώντας στη δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε προχθές στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.


Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν κυρίως εκπρόσωποι κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων υπαλλήλων του Δημοσίου, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας, Γιανν. Γαλιός, κάνοντας αναφορά στο μήνυμα του εορτασμού και καταδικάζοντας παράλληλα την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μιχ. Τζιατζιάς, στην ομιλία του επέκρινε τις κυβερνητικές επιλογές σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν βάλει στο στόχαστρο όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που, κατά καιρούς, ψήφισαν, κατήργησαν κεκτημένα δικαιώματα αιώνων.
Οι αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας) δεν έχουν τέλος και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν, για μία ακόμα φορά, να είναι τα μεγάλα θύματα.
Η οικονομική κρίση διαλύει τα νοικοκυριά, η ανεργία αυξάνεται, η ανάπτυξη καθηλώθηκε, οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς επιδεινώθηκαν, η υγεία του πολίτη απειλείται, όπως και η εργασία του. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να πλήττεται το επίπεδο ζωής κάθε οικογένειας, κάθε πολίτη, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τίποτα έτοιμο και δεδομένο, αλλά αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή. Η ανάγκη για τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ασφάλεια και η υγιεινή στους χώρους δουλειάς, είναι ζητήματα που παραμένουν στην κορυφή των διεκδικήσεών μας.
Η σημερινή Κυβέρνηση, με τη σειρά της, βάλλει κατά των τριών πυλώνων του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση». «Καλούμε την Κυβέρνηση» κατέληξε ο ομιλητής «να εφαρμόσει επιτέλους πολιτική μόνιμων και λογικών αυξήσεων των μισθών μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση στην ολοένα αυξανόμενη φτωχοποίηση και της μεσαίας τάξης της χώρας».
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass