Το Μακρυχώρι γιόρτασε τον πολιούχο του

Λαμπρές εκδηλώσεις με χορευτικά και γλυκίσματα από τον Σύλλογο Γυναικών *Μήνυμα Μάξ. Χαρακόπουλου

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2022 15:00

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε και στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών ο πολιούχος της κωμόπολης Άγιος Θωμάς. Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Θεολόγου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά πολλών κληρικών από τις γειτονικές ενορίες.


Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Στεφάνου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά του ιερέως του χωριού π. Ιωάννη.
Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακή μουσική και χορευτικά από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στην Κεντρική πλατεία του χωριού, την πλατεία Ζήση Λιούπα. Επίσης, ο Σύλλογος πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χειροποίητα εδέσματα και γλυκίσματα, προσφερόμενα εθελοντικώς από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.
Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρήστος Κέλλας και κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης, κ. Γιώργος Ντόντος και κ. Βασίλης Σίμος, ο πρώην δήμαρχος Κ. Κολλάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Κυρίτσης, κ. Νίκος Μητσογιάννης, κ. Γιώργος Νικολάου, κ. Ιωάννης Κοντογιάννης, κ. Αστέριος Σαΐτης, οι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού και Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, μέλη Τοπικών Συμβουλίων, προέδρων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Οι εορτές και οι πανήγυρεις είναι ταυτόχρονα θρησκευτικές, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις, που ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες. Κι αυτό το διαπιστώνουμε κάθε φορά που συμμετέχουμε σε εορταστικές εκδηλώσεις και στις πόλεις και τα χωριά του νομού μας, ιδιαίτερα τώρα μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας». Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το Μακρυχώρι, όπου εκκλησιάστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τόσο την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «για την όμορφη εκδήλωση με μουσικές και τραγούδια του τόπου μας, που ανήμερα της Πρωτομαγιάς προσέφερε στιγμές διασκέδασης σε όσους την παρακολούθησαν, αλλά και αισθήματα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης. Χάρηκα, ιδιαίτερα, βλέποντας νέα κορίτσια και αγόρια, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια, εκπέμποντας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το αύριο».
Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός βουλευτής εξήρε «τον ρόλο των συλλόγων στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των δημοτικών μας τραγουδιών, των ηθών και εθίμων». Όπως σημείωσε, με το έργο τους συμβάλλουν στην εθνική μας αυτογνωσία, τη συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς μας και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της εθνικής μας συνείδησης. Γι’ αυτό και οι Σύλλογοι θα πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης της Πολιτείας».
Την παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρακολούθησε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας και αντάλλαξε ευχές με τους ενορίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass