Ευκαιρία για φθηνές αγορές

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - «ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΛ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2022 19:16

Με εκπτώσεις και προσφορές θα υποδεχτεί από μεθαύριο Τρίτη το καταναλωτικό κοινό η αγορά της Λάρισας.

Από μεθαύριο, καθώς αύριο λόγω της μεταφερόμενης αργίας της Πρωτομαγιάς η αγορά θα είναι κλειστή, ξεκινά η εαρινή εκπτωτική περίοδος. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του Ν. 4177/2013, η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος για τη Λάρισα ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει στις 10 Μαΐου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Επειδή η φετινή περίοδος συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις 3 Μαΐου και θα έχουν μικρότερη διάρκεια.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων το Υπουργείο Ανάπτυξης, επειδή συνέπεσε με την Πρωτομαγιά, εξέδωσε εγκύκλιο, μεταφέροντας τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου.
ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Πάντως ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων τελεί υπό κατάργηση, καθώς με βάση δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών, αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν.
Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες εκπτώσεις, οι οποίες γίνονται Μάιο και Νοέμβριο θεσμοθετήθηκαν το 2013 ως μια κίνηση για την αναθέρμανση της αγοράς. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο εμπορικός κόσμος, το μόνο «επίτευγμά» τους ήταν η απαξίωση του θεσμού των τακτικών εκπτώσεων. Συνολικά διαρκούν 30 ημέρες, αλλά δόθηκε στους Εμπορικούς Συλλόγους η δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, για το πώς θα κατανείμουν τη διάρκειά τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Λάρισας, όπως και οι υπόλοιποι της Θεσσαλίας, προτιμούσαν να κρατούν τα 10ήμερα των δύο ενδιάμεσων εκπτώσεων και να ενισχύσουν τη διάρκεια των δύο τακτικών εκπτώσεων (θερινών και χειμερινών) με 5 επιπλέον ημέρες.
«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών, αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαρ. Παπαδόπουλος.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
Πάντως οι φετινές εαρινές εκπτώσεις αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, γιατί αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές και έξυπνες αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Λάρισας αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εποχικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές και, όπως πάντα, με την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, αλλά και σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass