Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Απρ 2022 15:03

Οι 33 Θεσσαλοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

για την Κεντρική Επιτροπή. Αναλυτικότερα οι 33 Θεσσαλοί υποψήφιοι είναι οι εξής: Αγραφιώτης Άρης, Ακριβούλη Ζωή, Αναστασοπούλου Ελένη, Αντωνιάδης Γιάννης, Βράντζα Παναγιώτα, Γερούκη Ελένη, Γρίβας Χρήστος, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ζώγας Γιώργος, Ζωγράφος Βασίλης, Καλαμαράς Άκης, Κάλιας Θωμάς, Καραγιάννης Βασίλειος, Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα, Κατσαρδή Βανέσα (Βασιλική), Κατσούρας Σταύρος, Κεμανίδης Ιωάννης, Λαμπρινίδης Φώτης, Μαγαλιού Ερμιόνη, Μέμτσα Αγορίτσα (Ρίτσα), Μίγας Βασίλειος, Νταούλας Σταύρος, Ξάφος Αθανάσιος, Παπαζύκου Ουρανία, Παπαθανασίου Πόπη, Παπαρούνας Χρήστος, Παρθένης Δημήτριος, Σδράλη Ελένη, Σιώχος Ορέστης, Σταγιάννη Ελένη, Σταμπούλη Γιώργος, Τζιώλας Θεόδωρος, Χονδρός Γιώργος.

 

Ρεύμα «χτύπησε» νοσηλευτή στο ΓΝΛ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ

Διαρροή ρεύματος σε παλιό θερμοκολλητικό μηχάνημα στο τμήμα της αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, νοσηλευτής του τμήματος να «χτυπηθεί» από το ρεύμα προχθές αργά το απόγευμα και να νοσηλευτεί προληπτικά στην Καρδιολογική Κλινική. Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες τόσο η διοίκηση όσο και ο τεχνικός ασφαλείας του νοσοκομείου, από τον οποίο ζητήθηκε έκθεση για την επικινδυνότητα του μηχανήματος, που ήδη αποσύρθηκε μέχρι να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής η λειτουργία του. «Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία σε σχέση με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του νοσοκομείου, την ανάγκη αντικατάστασής του. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν τραγικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο τμήμα της αποστείρωσης του νοσοκομείου. Ευτυχώς ο συνάδελφός μας είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύτηκε προληπτικά στην Καρδιολογική Κλινική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΓΝΛ, για να προσθέσει τα εξής: «Αλλά, ως πότε θα αφηνόμαστε στην τύχη; Ως πότε θα παίζουμε την ασφάλειά μας κορώνα-γράμματα; Η μόνη λύση είναι η μαχητική οργάνωσή μας και η διεκδίκηση υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς μας!».

 

Το νέο Δ.Σ. της ΔΑΚΕ  Π.Ε. Λάρισας

Συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ως εξής: Πρόεδρος Λέτσιος Ιωάννης, αντιπρόεδρος  Τσιτώτας Κων/νος, γεν. γραμματέας Τουρσουνίδου Φωτεινή, ταμίας Γούλας Ιωάννης, μέλη: Μπασδέκης Γεώργιος, Κυριζόπουλος Θεμιστοκλής (Θέμης) και Νταφοπούλου Γεωργία-Μαρία (Τζωρτζίνα). Για την Ε.Ε.: Λαβδάς Χρήστος.


Εγγραφές μελών και εκλογές στον ΕΕΣ Λάρισας

Μέχρι την Πέμπτη 28 Απριλίου θα γίνονται εγγραφές νέων μελών και ανανέωση παλαιών στο περιφερειακό τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), ενόψει των εκλογών της 29ης Μαΐου 2022. Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του τμήματος (Μεγ. Αλεξάνδρου 7, 4ος όροφος), σήμερα Μεγ. Πέμπτη, την Τρίτη 26, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Απριλίου, τις ώρες 9 π.μ.- 1 μ.μ. Αιτήσεις υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. κατατίθενται αυτοπροσώπως στην πρόεδρο του τμήματος κ. Ελισάβετ Καρανίκα, έως τις 12 το μεσημέρι της 9ης Μαΐου 2022, στα γραφεία του τμήματος. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνοδεύουν την αίτησή τους με βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφο ποινικού μητρώου. Και οι εκλογές της 29ης Μαΐου θα γίνουν στα γραφεία του τμήματος Λάρισας του ΕΕΣ.

 

Πασχαλινές λειτουργίες στο Καστρί-Λουτρό

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί Λουτρό Αιγάνης, θα τελεσθούν ιερές Ακολουθίες τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μέγα Σάββατο της Αναστάσεως και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (του Αγίου Γεωργίου).

 

Ακολουθίες στην Ανατολή

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών τη Μ. Εβδομάδα στην Ανατολή έχει ως εξής: Σήμερα Μ. Πέμπτη ώρα 7: 30-10 π.μ. η Θ. Λειτουργία και το απόγευμα 6-8 μ.μ. τα Άγια Πάθη του Κυρίου. Αύριο Μ. Παρασκευή το πρωί 8-10.30 π.μ. η Ακολουθία των Ωρών και η Αποκαθήλωση και 6-8.30 μ.μ. η Ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Επιταφίου. Το Μ. Σάββατο 7.30-930 π.μ. η Θ. Λειτουργία και το βράδυ ώρα 10 μ.μ. η Ακολουθία της Αναστάσεως και ακολούθως Θ. Λειτουργία μέχρι τη 1.30 π.μ. Την Κυριακή του Πάσχα ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου και τη Δευτέρα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο.
Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην πλατεία της Ανατολής.

 

Οι Ακολουθίες στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Πυργετού

Το πρόγραμμα ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας ανακοίνωσε η ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Πυργετού. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. η Ακολουθία των Παθών. Αύριο Μεγάλη Παρασκευή στις 8.00 το πρωί, οι Μεγάλες Ώρες ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση. Στις 6.30 μ.μ. η Ακολουθία του Επιταφίου. Το Μέγα Σάββατο στις 7.30 το πρωί, Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Μεγ.Βασιλείου (Πρώτη Ανάσταση). Στις 11.00 το βράδυ, η Ακολουθία της Αναστάσεως, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Το πρόγραμμα περιφοράς του Επιταφίου στη Λάρισα

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 7:30 απογευματινή θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μητρόπολη και ο Δήμος Λαρισαίων ως ώρα προσέλευσης ορίζεται η 8:30 νυκτερινή, ενώ στις 9:30 μ.μ. θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Πολυκάρπου – Βενιζέλου – Παπαναστασίου, προς την Κεντρική πλατεία και από εκεί προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Κύπρου – Ερμού – Βενιζέλου – Πολυκάρπου.
Η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη για όσους θα συμμετέχουν στην πομπή του Επιταφίου.

 

Οι Ακολουθίες στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το πρόγραμμα ακολουθιών ως το Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος για την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς έχει ως εξής:
Σήμερα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στις 7:30, ο εσπερινός με τη Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και το βράδυ, στις 7:30, η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου («12 Ευαγγέλια»). Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στις 9:00, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών – Αποκαθήλωση. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στις 10:30, όρθρος Μεγάλου Σαββάτου, εγκώμια και περιφορά επιταφίου. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 7:00, εσπερινός με Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 11:15 – 12:00, Παννυχίδα Μεγάλου Σαββάτου. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα η τελετή της Αναστάσεως («Χριστός Ανέστη») και στις 12:15 ο όρθρος του Πάσχα και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στις 10:30, θα ψαλεί ο Εσπερινός της Αγάπης.
Κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου: Τη Δευτέρα το πρωί, στις 7:30, όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία με λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κλαδιωτίσσης. Την Τετάρτη το πρωί, στις 7:30, όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας (Πύργος). Την Πέμπτη το πρωί, στις 7:30, όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Παρθενίου και Χαραλάμπους (Κοιμητήριο). Την Παρασκευή το πρωί, στις 7:30, όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Στεφάνου και Δημητρίου. Το Σάββατο το πρωί, στις 7:30, όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών.

 

Πανήγυρη στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Πυργετού

Την Τρίτη του Πάσχα (26-4-2022) η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω αθλησάντων. Έτσι, πανηγυρίζει η ανδρώα Ιερά Μονή των Αγίων που βρίσκεται στον Πυργετό Λαρίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα: Δευτέρα 25 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός αναστάσιμος Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Την Τρίτη 26 Απριλίου στις 7.30 π.μ. ο αναστάσιμος Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του εορτάζοντος Ηγουμένου της Μονής, π.Ραφαήλ. Στις 7.00 μ.μ. ο μεθέορτος Αναστάσιμος Εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass