Ερευνα και συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλία

- ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΑ, ΞΙΦΟΛΟΓΧΕΣ, ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΞΙΦΟΣ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΑΝΟΥΑΛΙ, ΘΥΜΙΑΤΗΡΙ, ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΔΕΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙ ΤΟΥ 1805, ΑΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟ, ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2022 20:52

Στη σύλληψη δύο Τρικαλινών, ενός Βολιώτη και ενός Λαρισαίου προχώρησαν χθες αστυνομικοί στο πλαίσιο έρευνας για αρχαιοκαπηλία. Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αφορούσε στη «δράση εγκληματικής ομάδας», τα μέλη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται «σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες ανά τη χώρα», που αφορούν «στη διαμεσολάβηση για την ανεύρεση αγοραστών για αρχαία αντικείμενα», την εκτίμηση των αρχαίων, την πραγματοποίηση εκσκαφών για την ανεύρεση αρχαίων, καθώς και για τη διαμεσολάβηση για την ανεύρεση αγοραστών «για την πώληση έργων τέχνης, νόμιμων ή μη».


Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί διεξήχθη έρευνα ταυτόχρονα σε Καλαμπάκα, Λάρισα, Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, με τους αστυνομικούς των Τρικάλων, της Μαγνησίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αντίστοιχα να προχωρούν να προχωρούν στις συλλήψεις δύο Τρικαλινών, ηλικίας 63 και 44 ετών, ενός 31χρονου Βολιώτη, αλλά και ενός 56χρονου Λαρισαίου.
Μετά από έρευνα στα σπίτια των Τρικαλινών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν πέντε περίστροφα, μεταλλικά μέρη υποπολυβόλου, μεταλλικό μέρος πυροδοτούμενης οπλοβομβίδας, ξιφολόγχες, ένα τούρκικο ξίφος Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα μανουάλι με λίθινη βάση, ένα θυμιατήρι, πίνακες ζωγραφικής, αρχαία νομίσματα, ένα δερματόδετο Πεντηκοστάρι του έτους 1805, τρία Άγια Δισκοπότηρα, δύο μυροδοχεία, μία σπάθα παλαιού τύπου, χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούν οδηγίες εύρεσης τοποθεσιών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και σχετικούς χάρτες-σκαριφήματα, μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.
Στο σπίτι του 31χρονου Βολιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρες σύστημα οργανικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες τύπου LED, φίλτρα αέρος, ηλεκτρονικές συσκευές τύπου ανεμιστήρα ροής αέρα κ.λπ.) και έξι ανεπτυγμένα δενδρύλλια κάνναβης.
Τέλος, στο σπίτι του 56χρονου Λαρισαίου βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, η άδεια των οποίων είχε λήξει, τρία νάιλον σακουλάκια με αποξηραμένη κάνναβη σε φούντα, νάιλον σακουλάκι με χύμα αφορολόγητο καπνό, αλλά και ένας φορητός ανιχνευτής μετάλλων.
Να σημειωθεί ότι από τις έρευνες σε οικίες σε Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη δεν προέκυψε κάτι. Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass