Εισαγγελική έρευνα μετά την έκθεση της UEFA

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ, ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ * ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ «ΑΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2022 21:00

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, προκάλεσε η εμπιστευτική αναφορά της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) για τον «ύποπτο» για σχηματισμό, ποδοσφαιρικό αγώνα του Απόλλωνα με τη Βέροια, έκθεση

που δημοσίευσε η «Ε» το περασμένο Σάββατο 16 Απριλίου 2022.
Ο κ. Δασκαλόπουλος παρήγγειλε χθες στον διευθύνοντα την Εισαγγελία ΠλημμελειοδικώνΛάρισας, Απόστολο Τζαμαλή τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» -προκειμένου «να διερευνηθεί αν τελέστηκε το κακούργημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό τον επηρεασμό της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με αφορμή και τις διαστάσεις της υπόθεσης, καθώς θα εξεταστεί αν τελέστηκε κακούργημα, τις ανακριτικές ενέργειες θα διευθύνει ο κ. Τζαμαλής, ο οποίος θα ενημερώνει για την πορεία των ερευνών τον κ. Δασκαλόπουλο.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Όπως είναι γνωστό η εμπιστευτική αναφορά της UEFA (UEFA BFDS 20220313) κοινοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2022 στην ΕΠΟ η οποία με τη σειρά της τη διαβίβασε στον υφυπουργό Αθλητισμού, στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας για να καταλήξει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας του Απόλλωνα Λάρισας με τη Βέροια διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 2022 με την UEFA να κάνει λόγο για «πολύ ύποπτο ζωντανό στοίχημα» για να χάσει η τοπική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, όπως και για «εξαιρετικά ύποπτο ζωντανό στοίχημα» να μπούνε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Να διευκρινιστεί πως τελικά ο ποδοσφαιρικός αγώνας έληξε με νικήτρια (0-1) τη φιλοξενούμενη ομάδα με γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο (75’).
Στην αναφορά της UEFA περιγράφεται στιγμιότυπο λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου όπου αμυντικός «δεν κατάφερε» να παρακολουθήσει την κίνηση επιθετικού της αντίπαλης ομάδας, αφήνοντάς του έτσι άφθονο χώρο για να δεχθεί πάσα στην περιοχή του πέναλτι, ωστόσο το σουτ που προέκυψε ήταν άστοχο, με την μπάλα να μην καταλήγει ποτέ στα δίχτυα.
Στην αναφορά της Ευρωπαϊκής προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνονται ως σαφείς οι «στοιχηματικές ενδείξεις» ότι η πορεία του συγκεκριμένου αγώνα επηρεάζεται «αδικαιολόγητα» με σκοπό την απόκτηση κερδών από στοιχηματισμό.
Ειδικότερα γίνεται λόγος για «ιδιαίτερα ύποπτο ζωντανό (live) στοιχηματισμό» να χάσει ομάδα (σ.σ. που κατονομάζεται) στο πρώτο ημίχρονο. Όπως επίσης χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά ύποπτος ζωντανός στοιχηματισμός» ώστε «τουλάχιστον δύο γκολ να σημειωθούν στο πρώτο ημίχρονο». Με βάση τα «στοιχηματικά μοτίβα» η UEFA εκτιμά πως υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η μια ομάδα που κατονομάζεται ήταν «δυνητικά» συνένοχος στη «χειραγώγηση» του συγκεκριμένου αγώνα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass