Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ AΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 19:13

Η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο εψάλησαν χθες, στον Άγιο Αχίλλιο, ενώ οι πιστοί άκουσαν με συγκίνηση τα τροπάρια «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται» και «Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω».


Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ έναν του λόγο. Σήμερα Μεγ.Τρίτη το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47) που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρέθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας, το τροπάριο της Κασσιανής.
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και εβδομάδας Διακαινησίμου στον Άγιο Αχίλλιο σήμερα και αύριο έχει ως εξής:
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη: 7.00 π.μ. Οι Ώρες, ο Εσπερινός και η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Στις 7.30 μ.μ. η Ακολουθία του Νυμφίου.
Αύριο Μεγάλη Τετάρτη: 7.00 π.μ. Οι Ώρες, ο Εσπερινός και η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Στις 5.00 μ.μ. ιερό ευχέλαιο, 7.30 μ.μ. η Ακολουθία του Νιπτήρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass