Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 15:04

Ψηφίζουν οι Θεσσαλοί κυνηγοί
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων

συγκαλεί την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 9:30 π.μ. στην αίθουσα «Κυνηγός και Φύση» (Τσίρκα 8, Λάρισα) με τα παρακάτω θέματα: Πεπραγμένα, ενημέρωση για την εξέλιξη και το μέλλον του κυνηγίου, έγκριση Απολογισμού 2021 - Προϋπολογισμού 2022, ασφάλιση μελών κυνηγετικών Συλλόγων για την κυνηγετική περίοδο 2022-2023, απόφαση επιβολής έκτακτης εισφοράς, εκγύμναση σκύλων, ανανέωση εντολής για πρόσληψη θηροφύλακα, υπαλλήλων, αγορά και εκποίηση αυτοκινήτων, διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.3 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας καθένας σύλλογος δικαιούται μίας ψήφου ανά 2.000 μέλη. Σύλλογος που έχει λιγότερα από 2.000 μέλη δικαιούται και αυτός μίας ψήφου. Κάθε Σύλλογος εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση με τόσα μέλη όσοι και οι ψήφοι αυτού. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης κατά την ανωτέρω ημερομηνία λόγω έλλειψης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 29 Μαΐου 2022, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 7 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.1 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, οι αιτήσεις των υποψηφίων για την κατάρτιση του πίνακα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στην Ομοσπονδία μέχρι τις 6 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:00 μεσημβρινή στα γραφεία της Ομοσπονδίας Παναγούλη 25, (5ος όροφος), Λάρισα. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το αξίωμα του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι τα εξής: Αίτηση ενδιαφερομένου, βεβαίωση του οικείου Συλλόγου, ότι είναι μέλος αυτού και ότι είναι κάτοχος άδειας θήρας τουλάχιστον επί πενταετία, βεβαίωση ότι είναι κάτοχος Γυμνασίου ή ισοτίμου σχολής ή αντίγραφο αυτού, υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/86 ότι κατέχουν όλα τα λοιπά νόμιμα προσόντα που ορίζει το άρθρο 7 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

 

 Με σοβαρά κατάγματα η 70χρονη
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΗ Η ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ 5 ΑΤΟΜΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)Με σοβαρά κατάγματα, εν σχέση με την αρχική εκτίμηση, παραμένει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλευόμενη από το περασμένο Σάββατο, μια 70χρονη Φαρσαλινή, θύμα επίθεσης μιας 5μελούς παρέας Ρομά που διαμένουν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα το πρωτόγνωρο περιστατικό της αναίτιας - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - επίθεσης σε βάρος τριών Φαρσαλινών, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, έξω από μίνι μάρκετ στα Φάρσαλα, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία η 5μελής παρέα των Ρομά λοιδορούσαν 28χρονο με ειδικές ανάγκες, ενώ αυτός βρισκόταν με το ποδήλατό του έξω από το ψιλικατζίδικο του 43χρονου Φαρσαλινού. Η 70χρονη μητέρα και ο 43χρονος γιος της βγήκαν από το κατάστημα για να υπερασπιστούν τον 28χρονο, όπου η πενταμελής παρέα τους επιτέθηκε αρχικά εξυβρίζοντάς τους και στη συνέχεια χτυπώντας και τους τρεις, τον 28χρονο με ειδικές ανάγκες, την 70χρονη και τον 43χρονο. Συνέπεια αυτών είναι η 70χρονη Φαρσαλινή να νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο με σοβαρά κατάγματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρωτοφανές περιστατικό από τις πρώτες κιόλας ώρες απασχόλησε την πόλη των Φαρσάλων και αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης, με τους κατοίκους να αγωνιούν για ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

 

Η νέα διοίκηση Τ.Ο. Θεσσαλίας της «Δημιουργία, Ξανά»

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των πενταμελών Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων, του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά», οι οποίες είχαν ξεκινήσει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με ταυτόχρονες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Για την Τοπική Οργάνωση της Θεσσαλίας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους Κολτσίδα Γεώργιο (Πρόεδρος), Καραχριστιανίδη Αναστάσιο (Αντιπρόεδρος), Ζιώγα Σωτήριο (Γραμματέας), Καραθάνο Αθανάσιο (Ταμίας) και Γκέκα Φώτη (Μέλος, με ειδικές αρμοδιότητες).
«Αξίζει να σημειωθεί, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πως η «Δημιουργία, Ξανά» αποτελεί το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο έχει “υιοθετήσει” την ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθώς και τη μέθοδο της ταξινομικής ψήφου, για την εκλογή τόσο των Κεντρικών Οργάνων όσο και των Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος».


Ημέρα Φιλελληνισμού σήμερα στη Λάρισα

Η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» τιμάται σήμερα Μ. Τρίτη 19 Απριλίου στη Λάρισα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή. Ακολούθως θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

 

 Το πρόγραμμα περιφοράς του Επιταφίου στη Λάρισα

Τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 7:30 απογευματινή θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μητρόπολη και ο Δήμος Λαρισαίων ως ώρα προσέλευσης ορίζεται η 8:30 νυκτερινή, ενώ στις 9:30 μ.μ. θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Πολυκάρπου – Βενιζέλου – Παπαναστασίου, προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Κύπρου – Ερμού – Βενιζέλου – Πολυκάρπου.
Η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη για όσους θα συμμετέχουν στην πομπή του Επιταφίου.

 

Οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας στον Αγιο Ραφαήλ Πλαταμώνα

Με κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Πλαταμώνα η Ακολουθία την Κυριακή των Βαΐων. Τη Μεγ. Πέμπτη, 6:00-8:30 το απόγευμα θα τελεσθεί η Ακολουθία των Αγίων Παθών. Τη Μεγ. Παρασκευή, 9:00-10:30 πρωί ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και στις 6:00-8:30 απόγευμα η Ακολουθία του Επιταφίου. Το Μέγα Σάββατο, 10:00-10:45 βράδυ η τελετή της Αναστάσεως. Τη Δευτέρα 25 Απριλίου 6:30 – 8:00 απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία. Την Τρίτη 26 Απριλίου 7:30 – 10:00 πρωί ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία και στις 6:30 – 7:30 απόγευμα η παράκληση.


Οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Πυργετού

Το πρόγραμμα ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας ανακοίνωσε η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Πυργετού.
Οι ακολουθίες του Νυμφίου και του Νιπτήρος, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 7.00 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. η Ακολουθία των Παθών.
Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 8.00 το πρωί, οι Μεγάλες Ώρες, ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση. Στις 6.30 μ.μ. η Ακολουθία του Επιταφίου.
Το Μέγα Σάββατο στις 7.30 το πρωί, Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου (Πρώτη Ανάσταση). Στις 11.00 το βράδυ, η ακολουθία της Αναστάσεως, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας στην Ανατολή

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών τη Μ. Εβδομάδα στην Ανατολή έχει ως εξής: Αύριο Μ. Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. το Ευχέλαιο. Τη Μ. Πέμπτη ώρα 7: 30-10 π.μ. η Θ. Λειτουργία και το απόγευμα 6-8 μ.μ. τα Άγια Πάθη του Κυρίου. Τη Μ. Παρασκευή το πρωί 8-10.30 π.μ. η ακολουθία των Ωρών και η Αποκαθήλωση και 6-8.30 μ.μ. η Ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Επιταφίου. Το Μ. Σάββατο 7.30-9.30 π.μ. η Θ. Λειτουργία και το βράδυ ώρα 10 μ.μ. η ακολουθία της Αναστάσεως και ακολούθως Θ. Λειτουργία μέχρι τη 1.30 π.μ. Την Κυριακή του Πάσχα ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου και τη Δευτέρα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο.
Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην πλατεία της Ανατολής.

 

Κλειστά τα γραφεία της Μητροπόλεως

Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα από τη Μ. Πέμπτη (21/4) έως και την Τρίτη της Διακαινησίμου (26/4).

 

Το πρόγραμμα ακολουθιών της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το πρόγραμμα ακολουθιών ως το Σάββατο της Διακαινησίμου εβδομάδος για την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς έχει ως εξής:
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη θα τελεσθεί στις 7:00 το πρωί η προηγιασμένη θεία λειτουργία και το βράδυ, στις 7:30, η ακολουθία του Νυμφίου. Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, στις 7:00 το πρωί, θα τελεσθεί προηγιασμένη θεία λειτουργία, ενώ στις 6:00 το απόγευμα το μυστήριο του ευχελαίου και ο όρθρος. Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στις 7:30, ο εσπερινός με τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και το βράδυ, στις 7:30, η ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου («12 Ευαγγέλια»). Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στις 9:00, η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών – Αποκαθήλωση. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στις 10:30, όρθρος Μεγάλου Σαββάτου, εγκώμια και περιφορά επιταφίου. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 7:00, εσπερινός με θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 11:15 – 12:00, Παννυχίδα Μεγάλου Σαββάτου. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα η τελετή της Αναστάσεως («Χριστός Ανέστη») και στις 12:15 ο όρθρος του Πάσχα και η αναστάσιμη θεία λειτουργία. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στις 10:30, θα ψαλεί ο εσπερινός της Αγάπης.
Κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου: Τη Δευτέρα το πρωί, στις 7:30, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία με λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κλαδιωτίσσης. Την Τετάρτη το πρωί, στις 7:30, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας (Πύργος). Την Πέμπτη το πρωί, στις 7:30, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Παρθενίου και Χαραλάμπους (Κοιμητήριο). Την Παρασκευή το πρωί, στις 7:30, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Στεφάνου και Δημητρίου. Το Σάββατο το πρωί, στις 7:30, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών.

 

Δύο Μυστήρια Ιερού Ευχελαίου στον Αγιο Νικόλαο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, θα τελεστούν δύο ακολουθίες του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών: Μεγάλη Τετάρτη (20 Απριλίου) στις 12:00 και στις 17:00.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ελαίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass