«Καθολική στεγαστική πολιτική το προοδευτικό αντίβαρο…»

ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 15:40

Να υιοθετηθεί άμεσα μία καθολική στεγαστική πολιτική ως προοδευτικό αντίβαρο στα πρόσκαιρα και επιλεκτικά μέτρα της Κυβέρνησης, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, προσθέτοντας επίσης πως «με τα μέτρα αυτά αφενός θα ανακουφιστεί η κοινωνία, αφετέρου η καμένη γη που θα αφήσει πίσω της η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορεί να αναδασωθεί».


Στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Στον απόηχο των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από τις ομιλίες του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, πρέπει οι δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες, η κοινωνία που στενάζει από την ακρίβεια και τις νεοφιλεύθερες κυβερνητικές επιλογές, να κρατήσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι η νέα προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι η μόνη που μπορεί πολιτικά και ιδεολογικά να πραγματοποιήσει την «κάθαρση» της κοινωνίας από τις πιο νεοφιλελέυθερες πολιτικές επιλογές, που εφήρμοσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κρυπτόμενη πίσω από την πανδημία, τον δήθεν εισαγόμενο πληθωρισμό και τον πόλεμο στη γείτονα Ουκρανία.
Μόνο η νέα προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει βαθιά και καινοτόμο κοινωνική στεγαστική πολιτική, ως αντίβαρο στους αντιδημοκρατικούς νόμους. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε και απέδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να ασκήσει στεγαστική πολιτική, παρά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, εξαγγέλλει ενίοτε μέτρα με ημερομηνία λήξεως, όπως επί παραδείγματι, η θέσπιση ειδικής διάταξης που θα ορίζει ανώτατο όριο - πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων από την 1η/1/22 έως την 31η-12-2022. Και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες δήλωσε ότι κάνει την υπέρβαση, διότι το μέτρο αυτό και τα μέτρα παρέμβασης του κράτους προς προστασία των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται, βρίσκονται εκτός της πολιτικής της αυτορρύθμισης της αγοράς. Το «πάγωμα» των αυξήσεων, που δεν φρόντισε καν η Κυβέρνηση να επεκτείνει και τις οικιστικές μισθώσεις, δεν θα είναι ικανό, ώστε να δημιουργήσει το αντίβαρο στην αύξηση του πληθωρισμού και του κόστους ζωής.
Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να θεσπίσει το ανώτατο όριο στην αύξηση των ενοικίων και για τις οικιστικές μισθώσεις και ακολούθως, να επεκταθούν τα μέτρα κρατικής παρέμβασης, όπως η θέσπιση της μείωσης του μηνιαίου μισθώματος υπέρ των μισθωτών - για όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ταυτόχρονη κάλυψη του ποσού της μείωσης από την Κυβέρνηση, γεγονός που εξάλλου έγινε και στην περίοδο της πανδημικής κρίσης. Να θεσπίσει την απαγόρευση καταγγελίας όλων των μισθώσεων και των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, για οφειλόμενα μισθώματα που δημιουργούνται κατά την περίοδο της τρέχουσας κρίσης.
Και βεβαίως να θεσπιστεί άμεσα με νομοθετική παρέμβαση η απαγόρευση προς τους παρόχους ενέργειας διακοπής των παροχών, εξαιτίας οφειλών που αφορούν τη μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, γεγονός άλλωστε που ήδη δικαστικές αποφάσεις έχουν υιοθετήσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass