Η Λάρισα αποχαιρετά τη Θέλμα Ζητωνούλη

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 15:00

Κηδεύεται σήμερα η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας,

Θέλμα Ζητωνούλη, μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην ανάδειξη και ανάπτυξη της πλούσιας ελληνικής παράδοσης και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με πρωτόκολλο Covid σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η σορός της εκλιπούσης θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 2:30 το μεσημέρι. Ο καφές θα δοθεί στην καφετέρια «ARCO» έναντι του Παλαιού Κοιμητηρίου Λάρισας. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία της Λάρισας καθώς η εκλιπούσα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
*Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σημειώνει στο μήνυμά του «Μια σπουδαία Κυρία της Λάρισας, που αφιερώθηκε με πάθος στην προστασία και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης, προσδίδοντας στο Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία, έφυγε από τη ζωή. Με τη Θέλμα Ζητωνούλη με συνέδεε στενή οικογενειακή φιλία και μια απεριόριστη εκτίμηση για το ήθος, την πνευματική της καλλιέργεια, την αστική της ευγένεια, την εργατικότητα, τη γενναιοδωρία και την ανιδιοτελή κοινωνική της προσφορά. Ως πανάξια κόρη και σύζυγος δύο επιφανών ανδρών της πόλης, έβαλε τη δική της προσωπική, ανεξίτηλη σφραγίδα ποιότητας, στην πολιτιστική ζωή της Λάρισας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους φίλους- συνεργάτες στο δεύτερο σπίτι της, το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας. Η μνήμη της, θα ζει αιώνια».
*Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έγραψε «Αποχαιρετούμε τη Θέλμα Ζητωνούλη, την ψυχή του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης για την πολύτιμη προσφορά της στην πόλη, στο Λύκειο Ελληνίδων και για τη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης. Γέννημα θρέμμα της Λάρισας η Θέλμα, ξεχώριζε για τον ήθος και την εντιμότητά της, την προσφορά και την καλοσύνη. Εργάστηκε με προσήλωση για τους σκοπούς του Λυκείου Ελληνίδων, το οποίο επί θητείας της, έχει καταγράψει μια λαμπρή πορεία στην πόλη, στη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Με τη Θέλμα Ζητωνούλη, πέραν της θεσμικής μας συνεργασίας, μας συνέδεε, εδώ και αρκετά χρόνια και μια βαθιά προσωπική σχέση εκτίμησης και σεβασμού. Στους οικείους της και στη μεγάλη οικογένεια του Λυκείου Ελληνίδων της Λάρισας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
* Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, για την απώλεια της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας, Θέλμας Ζητωνούλη:
«Η πόλη μας «αποχαιρετά» μια σπουδαία προσωπικότητα, της οποίας η πολυεπίπεδη παρουσία θα παραμείνει ανεξίτηλη και αναντικατάστατη, την ιδιαίτερα ξεχωριστή και αγαπημένη όλων μας, Θέλμα Ζητωνούλη. Η Θέλμα, μια γυναίκα σύμβολο, αποτέλεσε μια εμβληματική φυσιογνωμία, για τη Λάρισα, παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς για την παράδοση και τον Άνθρωπο. Υπηρέτησε με ζήλο και ενεργό ρόλο τα κοινά στην πόλη μας για πολλά χρόνια, δραστηριοποιούμενη στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάδειξής της. Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας σε κορυφαίες πολιτιστικές διοργανώσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ, στα οποία έχουν συμμετάσχει οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων, πάντα έφερναν τη «σφραγίδα» της Θέλμας Ζητωνούλη. Η πολιτιστική ιδεολογία της ήταν διαρκής αγώνας πίστης και αφοσίωσης στους θησαυρούς της παράδοσής μας. Θα την κρατήσουμε πάντα μέσα μας, με μνήμες αξίας, ως φωτεινό παράδειγμα και πυξίδα, για να διατηρήσουμε ακέραια και άσβεστη την αγάπη και τον σεβασμό για τον τόπο και την παράδοσή μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.
 *Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατο της Προέδρου του Θέλμας Ζητωνούλη στο οποίο εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον θάνατό της και αποφάσισε μεταξύ άλλων να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη της σε φιλανθρωπικό σωματείο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass